pietricica turism

purcel girov 02

Sarabanda schimbărilor de la Girov, la nivelul funcțiilor executive din primărie, continuă. Ion Purcel, fost viceprimar în câteva rânduri, în funcție de voturile consilierilor locali, a dat în judecată Consiliul Local Girov în 2012, având ca obiect suspendarea executării actului administrativ prin care a fost schimbat. Tribunalul Neamț, Secția a II-a Civilă de Contencios administrativ și fiscal, a decis în ședință publică în iunie 2013 să anuleze hotărârea de consiliu nr. 12 cu privire la revocarea dlui Purcel din funcția de viceprimar.

Odată cu asta, i se acordă lui Ion Purcel niște despăgubiri, drepturile salariale și Consiliul Local este obligat la plata sumei de 1.416 lei cheltuieli de judecată. De la data emiterii sentinței și până acum probabil au existat și alte înfruntări de natură judiciară, dar, într-un final, Judecătoria Piatra Neamț a încuviințat cererea dlui. Purcel de a executa silit Consiliul Local. Asta se întâmpla în februarie, iar pe 4.03.2014 un executor judecătoresc a emis somația aferentă, prin care pune în vedere Consiliului Local ca, ”în termen de 10 zile de la primire””vă conformați dispozitivului hotărârii judecătorești în sensul de a repune pe creditorul Purcel Ion în funcția deținută anterior” și de a achita costurile aferente executării.

Secretarul comunei, Adriana Roca, a declarat, la rându-i: ”Am primit de la dl. Purcel somația, dar nu a adus și hotărârea judecătorească. Oricum, o să trebuiască să discutăm într-o ședință de consiliu local acest subiect și să vedem ce hotărâre se va lua”.

Hazul întregii situații îl reprezintă că, odată pusă în aplicare hotărârea judecătorească, nimic nu-i împiedică pe consilierii locali de Girov, dacă au majoritatea necesară, să anunțe, de data asta legal, ședința și să-l schimbe din nou pe dl. Purcel din funcția de vice. (V. BĂLĂNESCU)