Acasă CULTURA FOTO Concursul Național de Interpretare Vocală „Elena Botez” – ediţia I

FOTO Concursul Național de Interpretare Vocală „Elena Botez” – ediţia I

0:00

Vineri, 9 iunie, a avut loc ediția inaugurală a Concursului Național de Interpretare Vocală ”Elena Botez”. Manifestarea desfăşurată în sala studio ”Theodor Macarie” a Liceului de Arte ”Victor Brauner” Piatra Neamț a fost organizată la inițiativa sopranei de renume internațional Cellia-Caterina Costea, originară din Piatra Neamț.

„Doamna profesoară Elena Botez a fost maestra mea și-i datorez foarte mult din ceea ce sunt eu astăzi și pentru a elogia personalitatea domniei sale ne-am gândit la acest concurs național. Dorim ca în juriu să existe artiști renumiți care vor fi cât mai juști în aprecieri”, a declarat Cellia-Caterina Costea.

„Sunt extraordinar de emoționată, când văd în jurul meu somități care au venit să mă sărbătorească pe mine, un profesor care și-a iubit întotdeauna foarte mult elevii și care, de mai bine de 25 de ani, trăiește pentru că sunt în jurul ei tineri, care-i dau putere și viață”, a spus și profesoara Elena Botez, fostă prim-solistă a Operei Naționale din Timișoara, care, de curând, a împlinit 92 de ani.

Alături de Elena Botez și Cellia Costea, din juriu au mai făcut parte soprana Mariana Colpoș, conf. univ. dr. la Universitatea Națională de Muzică din București: „Colaborarea cu Cellia Costea mă onorează, este o mare artistă pe care o iubesc foarte mult și pe care o cunosc de când era studentă. Cunoștința cu doamna profesoară Botez este un eveniment pe care eu îl așteptam de mult. Am avut studenți îndrumați de domnia sa de o factură profesională deosebită. Doresc ca acest concurs să crească așa cum au crescut toate marile talente care au fost aici”- și mezzosoprana Maria Jinga de la Opera Națională din București: ”Sunt fericită să cunosc maestrul de canto Elena Botez, cea care i-a deschis aripile Celliei Costea și doresc ca acest concurs să aibă cât mai multe ediții”.

16 concurenți din Piatra Neamț, Bacău, Iași și Galați s-au întrecut la prima ediție. Primii s-au clasat Denisa Borș (clasa a IX-a, Colegiul Național de Artă ”Octav Băncilă” Iași, prof. Diana Neacșu), Isabela Stănescu (clasa a X-a, Liceul de Arte ”Victor Brauner” Piatra Neamț, prof. Olguța Toma), Adelina Cociobanu (clasa a XI-a, Colegiul Național de Artă ”Octav Băncilă” Iași, prof. Diana Neacșu) și Anda Bradan (clasa a XII-a, Liceul de Arte ”Victor Brauner” Piatra Neamț, prof. Olguța Toma).

Locul al doilea a fost ocupat de Adriana Iacob (clasa a IX-a, Colegiul Național de Artă ”Octav Băncilă” Iași, prof. Daniela Ciocoiu), Ana-Maria Lazăr (clasa a X-a, Colegiul Național de Artă ”Octav Băncilă” Iași, prof. Adina Pavalache), Mara Sterian (clasa a XI-a, Liceul de Arte ”Victor Brauner” Piatra Neamț, prof. Olguța Toma) și Miruna Arseni (clasa a XII-a, Liceul de Arte ”Victor Brauner” Piatra Neamț, prof. Elena Botez).

Iată-i și pe ocupanții locului al treilea: Vlad Răzvan (clasa a VIII-a, Liceul de Arte ”Victor Brauner” Piatra Neamț, prof. Cristina Ilie), Brigitta Mateeș (clasa a IX-a, Colegiul Național de Artă ”Octav Băncilă” Iași, prof. Daniela Ciocoiu), Toader Fărcășanu (clasa a X-a, Liceul de Arte ”Victor Brauner” Piatra Neamț, prof. Olguța Toma) și George Coman (clasa a XII-a, Colegiul Național de Artă ”George Apostu” Bacău, prof. Brândușa Moțoc).

Soprana Cellia-Caterina Costea va susține un recital extraordinar în seara de închidere a ediției din acest an a Vacanțelor Muzicale. (Ana MOISE)

Exit mobile version