pietricica turism

Polițiștii rutieri din judeţul Bacău au constatat 98 de contravenții şi au aplicat amenzi de 31.655 de lei, în numai câteva ore de control în trafic.

Acţiunea s-a derulat joi, 9 martie, şi a avut ca scop creșterea gradului de siguranță rutieră, prin disciplinarea participanților la traficul rutier şi a conducătorilor auto aflaţi în stare de ebrietate”.

“Într-un interval de doar câteva ore, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău au acționat pe 51 de drumuri județene și comunale din judeţ, pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere ce au drept cauză conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice”, precizează IPJ Bacău.

Pe lângă sancţiunile pecuniare, “au fost reținute 8 permise de conducere, 5 certificate de înmatriculare și s-au constatat infracțiuni pentru care 6 bărbați sunt cercetaţi şi ar putea face închisoare de până la maximum 5 ani pentru infracțiuni prevăzute de Codul penal, respectiv, pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat, fără permis de conducere sau sub influenţa alcoolului”, precizează sursa citată. (ZCH NEWS; FOTO: IPJ Bacău)