pietricica turism

La sfârșitul săptămânii trecute, am răsuflat ușurat. Am descoperit că premierul Viorica Dăncilă știe să meargă pe două roți. Mi s-a luat o piatră de pe inimă când am văzut că pedalează fără roți ajutătoare. Că, de la tricicletă, a trecut la bicicletă. Numai că spectacolul a fost grotesc, de un cinism fără margini. Cum altfel să cataloghezi acțiunea de propagandă ieftină, meschină, de a pedala pe un kilometru de asfalt, chipurile, pentru o inaugurare? Să inaugurați ce, doamna premier?

O șosea pe care Moldova o așteaptă de ani buni? Știu că, atunci când veniți în această regiune istorică, preferați elicopterul. Pentru că, de sus, nu se vede dezastrul. Iar dezastru înseamnă sute, mii de kilometri de drumuri neamenajate, impracticabile iarna ori la prima ploaie mai serioasă. Drumuri pe care trebuie să mergi cu cizme de cauciuc. Știți, acele cizme pe care PSD-ul dumneavoastră le-a împărțit cu generozitate în toate campaniile electorale, pentru că ați premeditat să-i lăsați acolo pe moldoveni, adică în noroi și nepăsare. Dezastru înseamnă sărăcia împotriva căreia nu ați prezentat niciun program viabil și sustenabil. Dezastru înseamnă depopularea masivă a Moldovei, pentru că tinerii și forța de muncă pleacă.

O plimbare cu bicicleta nu rezolvă nimic. Cel mult, vă umple de ridicol, pe dumneavoastră și PSD-ul care încercați, din nou, să manipulați populația Moldovei. Numai că, știți ceva? Sunt acei oameni care, în 2018, au venit la București să ceară o autostradă. Nu au venit pentru favoruri personale, ci pentru o autostradă, doamnă! Pentru că nu vor să mai fie izolați de restul lumii. Pentru că vor să fie băgați în seamă.

Doamna premier, în luna septembrie, fotografia unui bărbat dintr-o comună din Moldova care săruta asfaltul a devenit virală, pe internet. Cum, la fel de virală, a devenit și plimbarea dumneavoastră cu bicicleta. Numai că, între cele două imagini, există o foarte mare diferență. În prima, este reflectată, de fapt, dorința firească a unui om care a trăit ultimii ani în noroaie, iar asfaltul de pe drumul comunal reprezintă cel mai bun lucru care i se putea întâmpla. Iar la dumneavoastră fotografia exprimă ridicol.

Doamna Dăncilă, nu vă mai amăgiți! O plimbare de un kilometru, pe două roți, cum spuneam, nu rezolvă nimic. Dați-vă jos de pe bicicletă, luați-vă cizmele de cauciuc și haideți la pas, prin noroaie, să vedeți ce înseamnă cu adevărat Moldova!

 Eugen Țapu Nazare,

Vicelider al grupului PNL din Senat