Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a intrat în febra controalelor încă de sâmbătă, 14 mai. Mai mult, s-a dispus structurilor teritoriale ca, începând cu data de 16 mai și până la sfârșitul anului, să desfășoare un Plan Național de Control, care va avea ca tematică „determinarea prevalenței E.Coli verotoxigenă, de pe suprafața carcaselor de bovine și ovine, din carnea proaspătă de bovine și ovine, din carnea tocată și carnea preparată și din laptele crud și produsele din lapte crud”.
După videoconferința de luni, directorul DSV Neamț, dr. Sorin Ulea, a detaliat și în ce vor consta acțiunile de verificare de pe plan județean. „În baza dispozițiilor primite de la Autoritate și a notelor de serviciu, Direcția Sanitar-Veterinară, prin inspectorii din cadrul Serviciului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară, prin inspectorii din cadrul Circumscripției de Control Alimente și prin sondaj, după o analiză a catagrafiei unităților autorizate, respectiv înregistrate sanitar veterinar, va proceda la recoltarea acestor probe și la transmiterea lor către laboratorul sanitar veterinar județean”, a declarat Sorin Ulea. (Andreea AMARIEI)