pietricica turism

În consiliul local al urbei noastre, asemenea celui județean, problema majorității este destul de acută, astfel că și aici principiul frăției cu cel care fuge de aghiazmă merge uns, mai cu seamă când e vorba de interese. Aflăm că, mai nou, conselierii liberali e vorba să fie cooptați lângă cei ce sunt la butoane, pentru că la ce găuri sunt de astupat, nu-s destule eforturile pentru a le rezolva. Plus de asta, am zice noi, de ce să deie cu subsemnatu de la un singur partid și ceilanți să se uite!?

După ce la pesedeul de la București s-o zis limpede că, nu-i chiar cușher să fii ministru și șăf de partid, treaba asta o început să se bășice și în teritorii, astfel că și la noi se pune problema dacă șăfu de filială are voie să conducă și județu. Sigur, la nivel de discuție liberă, lumea nu separă una de alta, astfel că cel în cauză trebe să se poziționeze într-una din bărci. Acuma noi știm că, se dorește să se continue în ambele luntre, numai că treaba asta nu se poate face dacă nu ai pe cineva care să acopere una din ele. Așa că, așteptăm să videm prelungirea minții șăfului de partid, care să apese cu dibăcie pe butoanele județului.

În orașul lui Vodă, ni se pregătește un nou govern, de fapt, aceeași Mărie cu alte încâlțări și mai puține veșminte, pentru că nu mai sunt douăzeci și ceva de ministere ci numai nouăsprezece. Surpriza cea mare însă, pare a fi lipsa lui dom Dragnea de lângă celălant vice, care mai nou, cică s-o trezit și agățat într-un scandal la modă prin televizor, legat de madam șăfa care ne păzea de teroriști (sanchi), cu dat și primit de bani. Totodată, lipsa domniei sale o fost scuzată de primul ministru, cum că ar avea mai multă treabă la partid. Așteptăm să videm efectele din teritoriu.