Acasă EVENIMENT Cât costă o nuntă în Piatra-Neamţ?

Cât costă o nuntă în Piatra-Neamţ?

0:00

Cât costă o nuntă în Piatra-Neamţ?, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Oferta organizării unei nunți în Piatra-Neamț este, din fericire, suficient de bogată, indiferent dacă vorbim de un eveniment restrâns sau unul de talie medie. Saloanele cu specific îi îmbie pe miri cu prețuri reduse dacă vor ca evenimentul să aibă loc duminica, de exemplu, în timp ce ofertele de meniu cu tort inclus sunt la fel de căutate. Mirii își programează de regulă nunta cu cel puțin un an înainte, ca să fie siguri că pot opta pentru locația visată. Restaurantul nu este însă singura grijă. Pe lista grijilor (cheltuielilor) se adaugă rochia de mireasă, costumul de ginere, invitațiile, pachetul foto-video, dar și taxa de cununie religioasă.

Ziarul Ceahlăul, marcă înregistrată a făcut o listă cu posibilele costuri medii pe care un cuplu care aspiră la statutul de tineri căsătoriți le-ar putea avea în ziua nunții:

Costurile medii ale unei nunți în 2014

Formaţie – 3.000 lei

Ornarea sălii de eveniment – 1.000 lei

Rochie de mireasă – 1.500 de lei

Rochie de stare civilă – 300 lei

Costum de mire 1.000 lei

Costum mire stare civilă – 500 de lei

Pantofi mireasă (două perechi) – 500 de lei

Pantofi de mire – 300 de lei

Invitaţii – 500 de lei

Verighete – 1.500 de lei

Fotograf – 1.500 de lei

Aranjamente florale – 1.200 de lei

Coafura, machiajul miresei – 200 de lei

Analize medicale – 80 de lei

Taxă cununie religioasă – 100 de lei

La un calcul simplu, toată lista de mai sus ar ajunge să coste aproximativ 13.200 de lei. Pentru cei care nu vor neapărat să câștige dar nici să iasă în pierdere, cu o listă minimă-medie de 100 de invitați (cel puțin 30 de perechi) și un meniu de 150 de lei de persoană, costurile pot fi ușor acoperite – 15.000 de lei.

Căsătorie doar la starea civilă

Există și cupluri care nu visează la o nuntă fastuoasă și vor să să căsătorească doar civil. Costurile medii ale unui astfel de eveniment se ridică la aproximativ 2.000 de lei: aici intră un costum pentru mire cu pantofi, rochie și pantofi pentru mireasă, analizele medicale, fotograful, coafura și machiajul miresei. Desigur, costurile scad dacă mirii aleg variante mai ieftine. Chiar dacă e vorba doar de o ceremonie civilă, și aici sunt câțiva pași ce trebuie respectați cu cel puțin 10 zile înainte de oficierea ceremoniei.

De exemplu, important de reținut e că certificatul medical prenupțial (privind starea de sănătate) este valabil doar 14 zile de la data emiterii până la data căsătoriei. El trebuie să conțină număr de înregistrare, data, parafa, semnătura medicului, dar si mențiunea expresă SE POATE CĂSĂTORI.  Actele pentru încheierea căsătoriei se depun cu cel puțin 10 zile calendaristice înainte, termen în care se cuprind atât ziua când a fost făcută declarația de căsătorie, cât și ziua în care se oficiază.

La oficierea ceremoniei, actul de identitate al soțului care își schimbă numele va fi invalidat, urmând a fi preschimbat în termen de 15 zile. Celor care doresc să călătorească în străinătate (în luna de miere) imediat după oficierea căsătoriei și au actul de identitate invalidat trebuie să solicite informații suplimentare la poliția municipală. Ora la care urmează să fie oficiată căsătoria civilă se stabilește în momentul depunerii dosarului. În ce privește martorii, ei pot fi orice persoane care au împlinit vârsta de 18 ani. Trebuie să fie cetățeni români și să dețină un act de identitate original și valabil.

Ioana HAGI-STAN

Exit mobile version