pietricica turism
foto arhiva

Un bărbat de 80 de ani, din comuna Cândești, a fost bătut până aproape de inconștiență de un consătean, în seara de 16 iunie 2019. Bărbatul s-a trezit în casă cu vecinul său, în vârstă de 30 de ani, care mai întâi i-ar fi cerut bani cu împrumut. Fiindcă bătrânul a refuzat, tânărul l-a luat la bătaie și l-a lovit peste cap, până l-a doborât. L-a lăsat căzut și a fugit, nu înainte de a-i fura telefonul mobil.

 

În jurul orei 17 s-a cerut, la 112, ajutorul medical de urgență și bătrânul a fost preluat, în stare gravă și adus la spital. „Pacientul prezenta mai multe contuzii, în special în zona capului, era incoerent. A fost transportat cu echipaj cu asistent medical la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, de unde, în jurul orei 23.30, a fost transferat la Clinica de neurochirurgie din Iași”, a declarat asistenta șefă Luminița Rozoschi, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță al Județului Neamț. Bătrânul a fost trimis la clinica ieșeană în baza diagnosticului de hematom subdural și policontuzii.

Polițiștii care au făcut cercetări, în urma apelului la 112, l-au prins pe agresor. „În această cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie”, potrivit Georgianei Moșu, ofițerul de presă al Poliției Neamț. După audieri, va urma cel mai probabil ordonanță de reținere și prezentarea tânărului la parchet pentru a se dispune o măsură preventivă.

(C.I.)