Un individ în vârstă de 53 de ani, din Tupilați, a fost reținut de polițiști, în ziua de 13 martie, după ce-a încălcat ordinul de protecție care stabilea niște obligații foarte clare pentru el. Astăzi, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Din cercetările efectuate a reieșit că la data de 12 martie, pe fondul unor neînțelegeri, bărbatul și-ar fi lovit mama, o femeie de 81 de ani, din Tupilați, fapt pentru care polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, prin care acesta a fost obligat să părăsească locuinţa comună și să păstreze o distanţă de minim 50 de metri faţă de aceasta”, a declarat agentul Georgiana Moșu. ”Întrucât la data de 13 martie, acesta ar fi încălcat obligațiile dispuse, a fost condus la sediul poliției în vederea continuării cercetărilor”.

După audierile de rigoare, polițiștii l-au reținut pe individ. De regulă, pentru încălcarea ordinului de protecție, ”premiul” este un mandat de arestare preventivă de 30 de zile. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în cazul de față. (C.M.)