0:00

Verificările efectuate de ITM Neamț pe parcursul lunii aprilie s-au finalizat cu amenzi uriașe, iar în urma abaterilor descoperite în rândul agenților economici s-au aplicat sancțiuni care au depășit jumătate de milion de lei.

Amenzi de peste 500.000 lei de la inspectorii de muncă, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În luna aprilie 2024 la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț au fost realizate 263 de acțiuni de control, din care 155 în domeniul relațiilor de muncă și 108 în domeniul securității și sănătății în muncă. Urmare a finalizării acestor acțiuni au fost dispuse 222 de măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate. 98 de angajatori au fost sancționați cu 85 de amenzi în cuantum de 523.400 lei și 40 de avertismente”, a declarat Elvis Sîsînă, purtător de cuvânt ITM Neamț.

Amenzi de peste 500.000 lei de la inspectorii de muncă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCele mai mari sancțiuni au fost dispuse în domeniul relațiilor de muncă, în total fiind vorba de 45 de amenzi care au totalizat 373.400 lei. La 7 angajatori au fost găsite 13 persoane care lucrau la negru, în domenii precum construcții, baruri și transporturi rutiere de mărfuri. În domeniul sănătății și securității în muncă au fost 108 acțiuni de control, în urma cărora au fost aplicate 40 de sancțiuni ce au cumulat 150.000 lei, plus 10 avertismente. Tot în luna aprilie în județul Neamț au fost 23 de accidente de muncă cauzate în principal de evenimente de circulație, utilizarea  necorespunzătoare a echipamentelor de muncă și căderea de la același nivel. Din păcate, două dintre acestea s-au soldat cu decesul lucrătorilor. (G.S.)

Articolul precedentFOTO. VIDEO. Piatra-Neamț: Lucrările la puntea de la ștrand urmează să fie recepționate
Articolul următorCOMUNICAT Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, va efectua vizite oficiale în Germania și Regatul Țărilor de Jos
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.