pietricica turism

Organizația PNL Târgu Neamț încearcă să facă primii pași ai reorganizării după scorurile neplăcute obținute în alegerile de anul trecut. Previzibil, Andrei Aciocârlănoae este proaspătul președinte PNL Târgu-Neamț. Acesta a fost ales în noua funcție în cadrul ședinței de alegeri care s-a desfășurat vineri, 24 martie, ora 17.00 la Restaurant Central din oraș.

Alături de membrii organizației PNL Târgu-Neamț, la eveniment au participat și liderii județeni Mugur Cozmanciuc, președintele organizației, senatorul Eugen Țapu, Iulian Micu, primarul interimar al Romanului, consilierul județean Mihai Stoica, aflat și în postură de gazdă. Nu a lipsit din prezidiu nici Traian Humulescu, fostul președinte al organizației.

Ședința nu a fost lipsită de momente mai contondente, specifice uneia de algei. Constantin Iliescu, singurul contracandidat al lui Andrei Aciocârlănoae, i-a adus câteva acuze înaintea votului. El l-a acuzat pe contracandidatul său că a fost membru activ PSD la organizația de tineret, din 2012 până la începutul anului 2016, și că Laurențiu Pavel, cumnatul său, a fost pus de PSD director la Clubul Sportiv Școlar Târgu-Neamț. Cum acuzele vizau o colaborare cu PSD-ul, ele nu prea au impresionat organizația, pentru care asemenea lucruri nu sunt o noutate și nici nu par să fie considerat ceva rău. Rezultatul votului a dovedit-o clar, Costel Iliescu a obținut doar 20 de voturi, iar Andrei Aciocârlănoae 108 voturi, din totalul de 145 de voturi. Mai multe voturi au fost anulate.

Supriza alegerilor interne de la PNL a fost la votul pentru alegerea vicepreședinților. Lideri cu vechime în partid și care s-au implicat și financiar în multe campanii electorale, nu au reușit să obțină numărul de voturi necesar pentru a ajunge vicepreședinți. Exemplul cel mai elocvent a fost al lui Mihai Stoica, care va trebui să se mulțumească (doar) cu poziția de consilier județean. Noii vicepreședinți aleși sunt Traian Humulescu, Maria Vrînceanu, Mihai Buruiană și Daniel Turluianu.

Noul președinte ales a ținut să marcheze momentul: „pe 24 martie, a avut loc Conferința locală pentru alegerea biroului politic PNL Târgu Neamț. Ziua aceasta marchează un nou început, un nou drum pe care îl voi străbate alături de colegii mei din Organizația locală. Îmi doresc din toată inima să contribuim la dezvoltarea urbei noastre și să luăm cele mai bune decizii pentru cetățenii orașului Târgu-Neamț! Felicitări echipei și mult succes!”

C.T. STURZU