0:00

ACTUALIZARE: Consiliul Local Piatra Neamț a hotărât majorarea sumei cu care municipiul asigură acordarea facilităților la transportul cu Troleibuzul SA.

****** ȘTIRE INIȚIALĂ:

În scandalul Troleibuzul, a cărei finanțare a fost sistată de Consiliul Județean Neamț, în urma unei hotărâri de guvern, o primă reacție concretă vine astăzi din partea Consiliului Local al municipiului Piatra Neamț și a Executivului. Este vorba de o alocare lunară de 200.000 lei pentru gratuități, urmând ca alte 200.000 lei să vină de la celelalte primării din ADI Urbtrans.

200.000 lei lunar pentru Troleibuzul de la Primăria Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Primarul Dragoș Chitic, într-o conferință de presă ce a precedat ședința de consiliu local, a declarat că: ”Aşa cum am promis, m-am implicat personal în găsirea soluţiilor corecte şi legale pentru rezolvarea problemei transportului public de persoane generate de situaţia dificilă în care a fost adusă societatea Consiliului Judeţean Neamţ, Troleibuzul SA. Propunem o soluţie care ar putea rezolva această problemă, este o mână de ajutor întinsă Societăţii Troleibuzul, în speranţa că şi acţionarul majoritar, Consiliul Judeţean Neamţ, va înţelege că trebuie să se implice pentru a rezolva această gravă problemă care afectează locuitorii din Municipiul Piatra-Neamţ şi din alte 5 localităţi limitrofe: Gârcina, Alexandru cel Bun, Dumbrava Roşie, Săvineşti şi Roznov. Primăria Piatra-Neamţ va vira lunar, în contul Societăţii Troleibuzul, începând cu luna noiembrie, o sumă de 200.000 de lei, sub formă de gratuităţi acordate persoanelor vulnerabile din Piatra-Neamţ, aşa cum se procedează în alte oraşe importante din ţară (Iaşi, Botoşani etc.). Şi celelalte primării membre ale ADI Urbtrans şi-au exprimat disponibilitatea unor alocări financiare pentru transportul public de persoane din localităţile lor, dar nu la nivelul aberant solicitat acum de Societatea Troleibuzul SA. Aştept şi din partea Consiliului Judeţean implicare în societatea de transport care îi aparţine, pentru rentabilizarea acesteia şi reducerea costurilor nejustificate. Există soluţii ca Societatea Troleibuzul să reducă diferenţa lunară între venituri şi cheltuieli la jumătate, adică de la 800.000 de lei pe lună la doar 400.000 de lei sau chiar mai puţin. Aşadar, Primăria Piatra-Neamţ va plăti jumătate din această sumă, rezultată în urma aplicării măsurilor de rentabilizare, rămânând ca cealaltă jumătate să fie asigurată de celelalte entităţi membre ale ADI Urbtrans, inclusiv de către Consiliul Judeţean Neamţ, prin mijloace care să respecte legile în vigoare, pentru că există. Dacă Consiliul Judeţean Neamţ nu va fi capabil să găsească soluţii pentru reducerea cel puţin la jumătate a diferenţei între venituri şi cheltuieli, vom găsi noi, cei din Urbtrans, prin auditul de performanţă pe care l-am propus la Societatea Troleibuzul. Toţi primarii celor 6 localităţi membre Urbtrans şi-au exprimat nemulţumirea faţă de valoarea de 800.000 de lei a compensaţiei cerute de Societatea Troleibuzul şi au cerut reducerea cu cel puţin jumătate a acestei sume. Toţi au fost de acord cu propunerea mea de a realiza un audit de performanţă la Societatea Troleibuzul, care ne va arăta cum poate fi redusă această sumă.

Rămâne de văzut dacă această alocare lunară, care în cel mai fericit caz se va materializa în contul Troleibuzul la final de decembrie sau început de ianuarie, va rezolva problemele curente ale societății. (C.I.)

Articolul precedentUnde ajung cerșetorii agresivi
Articolul următorFOTO: Un bărbat a ars cu tot cu casă

1 COMENTARIU

  1. Cunoaşte conducerea Primăriei Piatra Neamţ şi societăţii Troleibuzul că pe traseul spre IVV sunt firme cu salariaţi care plătesc taxe şi impozite, dar autobuzele sunt suspendate pe acest traseu? ( măsură inteligentă pentru ,,eficientizarea” societăţii de transport )

Comentariile sunt închise.