O benzinărie din municipiul Roman a fost amendată cu 5.000 lei de inspectorii de muncă pentru lipsa autorizației de funcționare.

Controlul a fost făcut în luna martie, când au fost verificate 23 de benzinării din Neamț, unde lucrează 38 de angajați.

Scopul campaniei a fost să se verifice dacă firmele care au instalații de umplere a buteliilor cu gaz petrolier lichefiat respectă cerințele minime de protecție a lucrătorilor. Concluzia este că nu sunt asigurate aceste măsuri, deși unele sunt chiar la îndemână. Cele mai grave nereguli constatate țin de neverificarea periodică a instalației electrice, neasigurarea echipamentelor individuale de protecția muncii adecvate, lipsa sau neactualizarea documentului privind protecția la explozii, lipsa instrucțiunilor interne de exploatare a instalațiilor GPL, nesemnalizarea corespunzătoare a locului de muncă.

La toate benzinăriile au fost găsite nereguli și doar una nu a fost sancționată: ”S-au constatat 29 de deficiențe pentru care s-au dispus tot atâtea măsuri de remediere, s-au aplicat 28 de avertismente la 21 de angajatori și o amendă în valoare de 5.000 lei”, a declarat în conferință de presă Nicolae Hârlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț. (C.I.)

Articolul precedentCrearea a 250 de centre pentru tineri, idee pornită de la Neamț și concretizată la București
Articolul următorCUPA ROMÂNIEI Bravo Bodeşti-performera rundei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.