0:00

Florin Cîțu anunță majorarea salariului minim pe economie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPremierul Florin Cîțu a anunțat joi, 17 septembrie, la TVR 1, că va propune patronatelor o creștere a salariului minim pe economie, care ar putea avea loc chiar din luna noiembrie a acestui an.

Discutăm acum. Vreau să fie aprobat cât mai repede, ca toate companiile să ştie exact ce costuri vor avea anul viitor cu salariul minim. În acelaşi timp mă gândesc, fiind un an special, dar trebuie să vorbesc cu patronatele, dacă putem, anul acesta doar, să creştem salariul minim mai repede de 1 ianuarie. Să o facem, poate, la 1 decembrie sau la 1 noiembrie, dar e o discuţie pe care trebuie să o am cu patronatele”.

La începutul lunii septembrie, sindicaliștii veneau cu două propuneri pentru majorarea salariului minim pe economie. Blocul Național Sindical dorea o creștere de la 1.386 lei net actual la 1.530 lei net (creștere de 10,3%) în timp ce Confederația Sindicală „Cartel Alfa” viza o țintă de foarte apropiată, 1.524 lei net. Ambele propuneri aveau ca dată de implementare 1 ianuarie 2022, conform zf.ro.

Măsura ar avea un impact foarte important nu doar pentru salariați dar și pentru angajatori. Conform unui studiu din 2020 de wall-street.ro, aproximativ 1 din 4 români câștigau salariul minim pe economie. Rămâne de văzut cum firmele, mai ales cele mai mici, deja greu încercate de perioada de pandemie, vor răspunde la această măsură.

Vlad B.

Articolul precedentDepistat în trafic după ce a fumat cannabis
Articolul următorAcțiune a poliției rutiere din Neamț în cadrul proiectului Zilele Siguranței
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.