Acasă BACĂU ANM: Frig şi ninsori începând cu 15 ianuarie!

ANM: Frig şi ninsori începând cu 15 ianuarie!

0:00

ANM: Frig şi ninsori începând cu 15 ianuarie!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAdministraţia  Naţională de Meteorologie (ANM) prognozează o răcire accentuată a vremii, începând cu jumătatea săptămânii în curs (14-15 ianuarie).

Tot de pe data de 15 ianuarie sunt estimate și precipitații în toate regiunile, la început sub formă de ploaie, ulterior predominând ninsorile, conform prognozei ANM pentru intervalul 11 – 24 ianuarie.

În Moldova, în primele două zile ale intervalului de prognoză, vremea se va menține caldă pentru această dată, cu o medie a temperaturilor maxime de 9 – 10 grade, în timp ce media minimelor la scara întregii regiuni, pozitivă, va fi între 1 grad și 3 grade. Ulterior, regimul termic va marca o scădere treptată, astfel încât, în intervalul 17 – 19 ianuarie, maximele diurne nu vor mai depăși -6 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -13 și -12 grade. După această dată și până la sfârșitul celor două săptămâni de prognoză, temperaturile vor crește spre valori apropiate de cele climatologic normale, de zero grade, ziua, și aproximativ -8 grade noaptea, în medie. Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi mai mare în intervalul 15 – 17 ianuarie, apoi va ninge pe arii mai restrânse.

La munte, în prima săptămână, vremea se va răci accentuat. Astfel, la începutul intervalului vor fi valori medii diurne de 6 – 7 grade și nocturne de aproximativ zero grade, iar pe 18 și 19 ianuarie se vor înregistra -12 grade pe timpul zilei și -18 grade noaptea. Regimul termic va marca o creștere treptată, iar la sfârșitul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între -6 și -4 grade și a celor minime se va situa în jurul a -12 grade. În prima zi se vor semnala precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, apoi va ninge, cu o probabilitate mai mare și mai abundent, în intervalele 11-14 ianuarie, respectiv 15-18 ianuarie.

Prognoza pentru regiunile ţării, în format PDF:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/01/anm-11-24-ianuarie.pdf

(ZCH NEWS; GRAFICE: ANM)

Exit mobile version