Acasă EVENIMENT EURO 2016: România, în grupă cu Franţa, Elveţia şi Albania

EURO 2016: România, în grupă cu Franţa, Elveţia şi Albania

0:00

EURO 2016: România, în grupă cu Franţa, Elveţia şi Albania, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiRomânia a „picat” în Grupa A la EURO 2016 (10 iunie – 10 iulie), alături de Franța, echipa gazdă, de Albania și de Elveția, potrivit tragerii la sorți efectuate, sâmbătă seara, 12 decembrie, la Paris. Tricolorii vor disputa cele 3 partide din grupă pe 10, 15 şi 19 iunie. În premieră, România va disputa meciul de deschidere, pe 10 iunie, pe Stade de France (22:00, ora României), contra Franţei. Apoi, tricolorii întâlnesc Elveţia în al doilea meci, pe acelaşi stadion, şi încheie meciurile din grupă cu Albania.

„În primul rând, cred că pentru noi este o premieră, din ce ştiu eu România nu a mai deschis niciodată o competiţie de acest nivel. În acelaşi timp, nu pot spune că e o grupă facilă. Când întâlneşti o campioana mondială şi europeană cum e Franţa, când întâlneşti una dintre cele mai bune echipe de pe locul doi, poţi spune că e o grupă dificilă. Eu cred că trebuie să tratăm al treilea meci, cel cu Albania, extrem de serios. Au progresat enorm, este o echipă bună, care vine pentru prima dată în istorie la Campionatul European. Sunt convins că vor face o figură frumoasă, trebuie să tratăm Albania aşa cum tratăm Franţa şi Elveţia”, a spus selecţionerul Anghel Iordănescu la Dolce Sport.

„Suntem mulțumiți de tragerea la sorți. Personal, am vrut să evităm Franța, dar mulți dintre jucătorii noștri doreau să jucăm împotriva gazdelor. Este o onoare și o plăcere să jucăm, pentru prima oară, meciul de deschidere. Elveția este una dintre cele mai puternice echipe din urna a doua valorică, în timp ce din urna a patra am dorit Albania. Obiectivul nostru este clar: să ne calificăm din grupe”, a spus Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, citat de site-ul UEFA.

  • GRUPA B: Anglia, Ţara Galilor, Slovacia, Rusia
  • GRUPA C: Germania, Irlanda de Nord, Polonia, Ucraina
  • GRUPA D: Spania, Turcia, Cehia, Croaţia
  • GRUPA E: Belgia, Irlanda, Suedia, Italia
  • GRUPA F: Portugalia, Islanda, Ungaria, Austria. (ZCH NEWS)

Exit mobile version