0:00

Joi, 1 noiembrie, administraţia locală din Târgu-Neamţ a organizat o solemnă manifestare dedicată Zilei Vânătorilor de Munte ce a avut loc chiar lângă monumentul închinat acestora. Orașul Târgu-Neamţ a fost ales pentru construcția acestui edificiu pentru că aici, în 1916-1917, a fost fondat primul corp de Vânători de Munte de către regele Carol al II-lea.

Monumentul-mausoleu a fost inaugurat la 29 iunie 1939, în cadrul unei ceremonii solemne la care a participat regale Carol al II-lea, prim-ministrul Armand Călinescu, precum și numeroși generali, ofițeri superiori ai corpului de armată al vânătorilor de munte și oficialități ale județului Neamț.

Pe lângă primarul Daniel Harpa şi echipa de conducere din primăria Târgu-Neamţ, au mai participat consilieri judeţeani şi consilieri locali, politicieni, şefi de instituţii publice locale şi şefi de societăţi subordonate consiliului local, membri ai unor asociaţii de pensionari, profesori şi elevi.

După ceremonialul religios oficiat de către un sobor de preoţi a urmat cuvântul oficialităţilor şi invitaţilor.

În calitate de primar al oraşului Târgu-Neamţ vreau să vă transmit un bun venit la acest minunat monument. Mulţumesc domnului comandant Cristea, cadrelor militare, tuturor celor care au fost alături de noi an de an. Astăzi se sărbătoreşte în toată ţara ziua vânătorilor de munte, dar în oraşul nostru are o însemnătate aparte. Aici s-a înfăptuit primul batalion de vânători de munte din ţară. Ne mândrim cu acest lucru şi să facem tot posibilul indiferent de culoarea politică şi de cine se află la conducerea instituţiilor statului să ne cinstim trecutul. Mulţumesc pentru prezenţă!”, a transmis primarul Daniel Harpa.

După ce Instituției Prefectului a reușit să-și facă simțită prezența prin cuvânt și după ce Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean, a vorbit despre semnificația momentului, a urmat depunerea de coroane din partea reprezentanţii instituţiilor judeţene, locale, a şcolilor, partidelor politice şi a asociaţiilor de pensionari.

A urmat o paradă militară în centrul oraşului a Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” din Miercurea Ciuc şi a Batalionului 17 Vânători de Munte „Dragoş-Vodă” din Vatra-Dornei.

C.T. STURZU

Articolul precedentAlexandru a plecat spre Bruxelles la ora 16
Articolul următorA luat niște acte uitate pe o bancă, îl caută poliția
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.