izotec

Sergentul major Vlad Roșu, din cadrul Jandarmeriei Neamț, este unul dintre cei 40 de jandarmi români, care au participat la un stagiu de pregătire, în perioada 11 septembrie – 6 octombrie, la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montani Sinaia. Pregătirea s-a făcut în domeniul artelor marţiale, sub îndrumarea unui colectiv de instructori din cadrul Trupelor Poliţiei Populare Chineze.

“Timp de o lună de zile,  sergentul major Vlad Roşu din cadrul Detaşamentul 1 Mobil, alături de alţi jandarmi încadraţi în domeniile de ordine publică din unităţile Jandarmeriei Române, a făcut obiectul unui program comun de instruire unde a învăţat tehnici de kata şi kumite de la experţii chinezi şi a beneficiat de o pregătire intensă pentru a-şi cunoaşte limitele fizice şi psihice”, a precizat căpitanul Marius Gămănuț, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Neamț.

“Stagiul de pregătire în domeniul artelor marţiale a creat premisele pentru însuşirea de către personalul Jandarmeriei Române, a tehnicilor de autoapărare, cu sprijinul celor mai buni specialişti în domeniu”.

Vlad Roşu are 23 de ani, este originar din Buda-Oşeşti, judeţul Vaslui, și a absolvit, ca şef de promoţie, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni în anul 2016. (C.M.)

ub
pietricica turism