izotec

Vremea excepțională din timpul minivacanței de Rusalii i-a determinat pe mulți iubitori de munte să pornească în drumeții. Conform estimărilor făcute de Salvamont Neamț, în fiecare zi au fost 600-700 de turiști în masivul Ceahlău.

“În aceste condiții, s-au efectuat patrulări de prevenire, s-au dat informații la dispecerat si la punctele salvamont, iar cabinetele medicale din bazele Durău și Dochia au acordat asistență medicală în cazul numeroaselor solicitări”, a declarat Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț .

“Echipa de intervenție din Durău a derulat, în seara zilei de 3 iunie, împreună cu Serviciul de Ambulanță Neamț, o operatiune de maximă urgență pentru salvarea unui tânăr, de 37 de ani, din Botoșani, suspect de AVC (accident vascular cerebral) care, în jurul orei 19:30, și-a pierdut cunostința, undeva în zona Cascadei Duruitoarea. Operațiunea s-a terminat la ora 22:10 când autospeciala ambulanței a părăsit dispozitivul nostru cu destinația Spitalul Bicaz și, ulterior, probabil Clinica de Neurochirurgie Iași”. (C.M.)

ub
pietricica turism