0:00

  • individul este căutat de poliţie

Poliţiştii din zona rurală Roman sunt în alertă după ce-au fost sesizaţi că un individ bate în porţile oamenilor şi se dă drept reprezentant al unei societăţi agricole. În ziua de 21 noiembrie, escrocul a reuşit să lase un bătrân din Trifeşti fără niciun ban. Sub pretextul că bătrânul a primit prea mulţi bani din arendă şi trebuie să-i înapoieze o parte, individul a obţinut informaţia care îl interesa – locul unde omul îşi ţinea economiile. Apoi, după metoda clasică, i-a distras atenţia, i-a furat 15.000 de lei şi a dispărut. Poliţiştii fac investigaţii să dea de urma escrocului.

„Având în vedere infracțiunile săvârșite prin metoda «împrietenire», în care atribuirea anumitor calități, de reprezentant al unei societăți (de gaz, electricitate), comerciant ambulant, angajat al societăților de telefoniei fixă sau cablu TV, asigură infractorului informații privind locul de depozitare a bunurilor, recomandăm cetăţenilor să adoptate o conduită preventivă”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Primul lucru pe care ar trebui să-l facă un om care se trezeşte cu un necunoscut la uşă este să nu-i permită să intre în casă fără să-l legitimeze şi să se asigure – eventual printr-un simplu telefon – că firma al cărei reprezentant susţine că este individul, chiar are o acţiune în zona respectivă. A doua măsură de precauţie este păstrarea documentelor, a bunurilor de valoare şi a banilor în locuri greu accesibile, fără a spune oricui care sunt acestea. ”De asemenea este bine ca cetăţenii să manifeste prudență atunci când o persoană încearcă să le intre în locuință pe motivul verificării contorului electric sau a apometrului și să solicitate informații cu privire la pretinsele verificări direct de la furnizorul de utilități”, a mai precizat subinspectorul Elena Bulgărea. ”În altă ordine de idei şi solicitările de sprijin financiar pentru cazuri sociale trebuie privite cu rezervă, pentru că în spatele acestor scopuri nobile se pot ascunde impostori”.

În cazul în care cineva este victima unei infracţiuni comise de escroci este indicat să anunţe imediat poliţia şi să descrie escrocul cât poate de bine. Timpul de „gândire” pe care, uneori, victima îl lasă să treacă, nu face decât să ajute infractorul să se îndepărteze şi să-şi piardă urmele.

C. MIRCEA

Articolul precedentPlanuri de schimbare a învățământului românesc / Rămâne valabil acordul Guvern – Sindicate
Articolul următorSâmbăta incendiilor provocate intenţionat

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.