0:00

Trei ani și trei obiective, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Trei ani mai are la dispoziție primarul Laurențiu Leoreanu, pentru a-și ține promisiunile făcute în fața romașcanilor la alegerile din 2012. Acesta spune că nu este îngrijorat, ci sigur că, la fel ca în primul mandat, va reuși să ducă la bun final cele propuse. Mai presus de faptul că, la mijlocul anului, edilul și-a modificat decizia luată prin iarnă de a nu mai candida, și a declarat că, ambiționat de cei din jur, mai vrea un mandat – pentru a intra sigur în istoria municipiului. În primul mandat, am avut trei mari obiective: să refac centrul istoric, să modernizez parcul și să fac Microhidrocentrala, cea care a fost un fel de «cireașă de pe tort», mai ales că mulți adversari au râs la acea vreme de ideea acestui proiect, care acum este în lucru și merge foarte bine. În mandatul acesta, am alte trei obiective. Am promis aducerea unui mare investitor și crearea măcar a o mie de locuri de muncă, investiție ce este deja demarată și care va însemna și o creștere a veniturilor la bugetul local. Celalate două privesc modernizarea Ștrandului și reabilitarea Casei Celibidache”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

La Ștrandul Municipal – bazine și spațiul verde pentru picnic, lucrările au fost demarate anul acesta, însă finanțarea este asigurată doar parțial, costurile totale depășind un milion de euro, bani pe care, deocamdată, bugetul nu-i are. Primarul Laurențiu Leoreanu spune că, în doi-trei ani, investiția va fi gata, cu promisiunea ca bazinele să fie funcționale din vara anului viitor.

La începutul anului 2012, la un an după ce Primăria Roman a cumpărat pentru suma de 100.000 de euro, Casa Celibidache de la moștenitorii dirijorului, costurile reabilitării erau estimate la 300.000 de euro. După ultimele estimări, acestea ajung la aproape 26 miliarde de lei vechi, aproape 600.000 de euro.

Un alt proiect care a fost menționat în campania de la alegerile din 2012 de actualul primar este cel legat de consolidarea, reabilitarea și transformarea fostului Spital Vechi într-un centru de îngrijiri paleative, proiect care, încă de atunci, se menționa că, dacă se va face, va fi într-un parteneriat cu Consiliul Județean Neamţ și Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, cea care deține clădirea. (C. MATEI)

Articolul precedentBătaie de joc la Piatra Neamț: Blocarea centrului orașului, anunțată după 3 zile
Articolul următorEmoții politice pentru Leoreanu