0:00

Alexandra-Georgiana Poenaru, profesoara notată cu 10 la Titularizare, a predat educația civică la patru unități de învățământ anul trecut: Școala Oniceni, Școala Țibucani, Liceul Teoretic ”Vasile Alecsandri” Săbăoani și Școala Bahna. Este mândră de rezultatul său chiar dacă a depus un efort intelectual consistent într-un timp relativ scurt.

TITULARIZARE Prof. Alexandra Poenaru: ”Pentru mine a fi profesor este ceva măreț”, ZCH NEWS - sursa ta de informații”Sunt onorată să am media 10 la Examenul de Titularizare alături de alți trei colegi din județ. La nivel național, din postarea domnului ministru pe rețelele de socializare, am aflat că sunt 118 note de 10. Am reușit să acopăr toată materia din programa de examen în aproximativ trei săptămâni, am trecut prin toate temele, atât de specialitate, cât și de metodică. În general obișnuiesc să-mi fac fișe pentru fiecare temă care să conțină informațiile cele mai reprezentative și așa îmi este mai ușor să asimilez materia. Au fost zile foarte solicitante, chiar stresante aș putea spune, însă rezultatul a fost pe măsură”.

Alexandra-Georgiana Poenaru are 27 de ani și este din comuna Cordun.  Pentru ea a fi profesor este ceva măreț chiar dacă asta implică foarte multă muncă și studiu individual. ”Îmi place ceea ce fac și pot spune că asta mi-am dorit de când eram mică. Indiferent de situație caut aspectele pozitive și încerc să nu mă descurajez”.

Anul trecut, Alexandra-Georgiana Poenaru a promovat Examenul de Definitivat cu media 9.90, cea mai mare din județ. Are trei ani de activitate și nu s-ar vedea făcând altceva ”chiar dacă, să dai examene în fiecare an, poate fi obositor… însă nu contează atât timp cât faci cu drag ceva”.

Chiar dacă nu sunt posturi titularizabile pentru disciplina cultură civică în Neamț, Alexandra nu își pierde speranța. ”Am încredere că, în viitorul apropiat, mă voi titulariza și apoi mă voi putea implica așa cum îmi doresc în activitatea instructiv-educativă. Nu îmi doresc doar să predau materia din programă, ci  vreau să punctez și activități extrașcolare care să contribuie la dezvoltarea elevilor. Chiar dacă am fost încadrată în 3-4 școli în fiecare an, am încercat să mă implic mai mult și am coordonat diverse proiecte naționale cum ar fi de exemplu: Caravana Ecotic Zilele Eco în Școala Ta (am obținut locul 3 la nivel național din 104 școli în prima etapă), Patrula de Reciclare, Școala Ecoterrienilor și alte proiecte derulate la nivel de școală”. (Ana MOISE)

Articolul precedentConducerea Spitalului Județean Neamț s-a poticnit într-un 4.67
Articolul următorPolițiștii au confiscat cherestea de 11.000 de lei și camioanele folosite la transport
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.