izotec

A cincea zi a ”Vacanțelor Muzicale” a impresionat prin recitalul extraordinar al studenților instituţiilor de învăţământ superior muzical. Tinerii artiști ai Universităţii ”George Enescu” din Iaşi, Universității Naţionale de Muzică Bucureşti și Academiei de Muzică”Gheorghe Dima” din Cluj, Extensia Piatra Neamț au încântat asistența prin energie, culoare dar mai ales prin calitatea interpretării.

Concitadina noastră, Raluca Ouatu, lector univ. dr. la Universitatea din București i-a acompaniat la pian pe studenții din Capitală.”A fost o seară diversă în care au evoluat foarte mulți tineri talentați. Mi-a făcut mare plăcere să văd cum s-au adunat și au creat o seară plăcută. Ne bucurăm că există tineri care doresc să meargă pe acest drum”.

Carmen Nastasă, directoarea Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare” Neamț a spus că a fost o seară dedicată tinerilor muzicieni, pentru care Festivalul ”Vacanțele Muzicale” a creat mereu oportunități de afirmare.”Mulțumim Universității Naționale de Muzică București, Universităţii ”George Enescu” din Iaşi și Extensiei Piatra-Neamț a Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, cu toții vechi colaboratori ai ”Vacanțelor”, pentru că au trimis la Piatra-Neamț pe unii dintre cei mai talentați tineri muzicieni. Interpretările lor pline de subtilitate ne-au demonstrat că viitorul muzicii clasice e pe mâini bune”.

În al doilea recital al zilei, Analia Selis și ansamblul ArgEnaTango au spus povestea autentică a lui Piazzola” și ”a ieșit așa cum ne-am dorit – o seară de tango autentic, original, interpretat așa cum numai o solistă din țara tangoului poate să o facă. Analia Selis și patru instrumentiști excepționali –  între care s-a regăsit și un interpret la bandoneon, instrumentul specific acestui gen muzical – , au transmis întreaga emoție și  fascinație a tangoului. A fost una din propunerile inedite pentru programul „Vacanțelor”, o premieră aș putea spune, la care publicul a rezonat  extraordinar”,  a mai opinat Carmen Nastasă.

Analia Selis a declarat că nu a mai venit de multă vreme la Piatra Neamț.”Mă bucur să fiu aici după câțiva ani buni. Am amintiri foarte frumoase despre Piatra Neamț și ne bucurăm că am putut veni cu acest proiect al nostru care exprimă în cel mai autetic mod cu putință muzica lui Astor Piazzolla”. (Ana MOISE; FOTO: Centrul pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare” Neamț)

ub
pietricica turism