izotec

Sâmbătă, 8 aprilie, la Liceul “Vasile Conta” Târgu-Neamț s-a desfășurat cea de-a VI-a ediție a simpozionului regional Ars Economica. Manifestarea a fost structurată pe două capitole: patrimoniul economic și patrimoniul cultural.

Patrimoniul cultural a cuprins următoarele  secțiuni:

1. Ars Literae (secțiune-concurs dedicată elevilor din ciclul gimnazial și liceal unde sunt premiate cele mai bune compoziții literare în limba română, limba engleză și limba franceză).

2. Ars ludica (secțiune-concurs dedicată elevilor de la toate nivele de învățământ; sunt premiate produse handmade, creații/produse inovative).

3. Ars ecologica (secțiune-concurs dedicată elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal; sunt premiate lucrările, produsele, prezentările cele mai reușite care abordează ca temă: ocrotirea și salvarea mediului înconjurător).

4. Ars photographica (secțiune-concurs adresată elevilor de gimnaziu și liceu pasionați de fotografie și pictură; sunt premiate lucrările și produsele care imortalizează în imagini sau prin culoare principalele teme existențiale).

5. Ars dramatica (secțiune-concurs dedicată elevilor de la orice nivel de învățământ; sunt premiați elevii care reușesc să transmită emoție, sentimente, trăiri diferite printr o interpretare artistică de excepție; secțiunea conține alte 3 subsecțiuni: dans, voce, teatru).

“La această ediție ne-am bucurat de participarea unui număr foarte mare de elevi și profesori din peste 20 de județe ale țării. Participarea s-a realizat direct și indirect. Cei care sunt la mare distanță de Târgu-Neamț au trimis fotografii și înregistrări ale lucrărilor lor, urmând ca în această săptămână să jurizăm participările indirecte. În cele peste 10 spații puse la dispoziție de Liceul «Vasile Conta» elevii și cadrele didactice, participante direct la simpozion, au concurat cu elevi/echipe, fie din liceul nostru, fie din școlile și liceele din oraș și regiune. Astfel, în peste 12 ore de activitate intensă, sute de copii și zeci de profesori au primit recunoștința muncii lor de peste an. Echipa managerială își exprimă recunoștința pentru efortul depus, în primul rând, echipei de proiect formată din cadre didactice, personal auxiliar și nedidactic, elevii, părinții și cadrele didactice din Liceul «Vasile Conta». De asemenea, mulțumim școlilor și liceelor participante din alte județe ale țării, și nu în ultimul rând, invitaților noștri speciali: reprezentanți ai instituțiilor publice locale și județene, ISJ Neamț, parteneri instituționali, colaboratori”, a declarat prof. Karina Cojocariu, directorul Liceului “Vasile Conta”. (C.T. STURZU)

ub
pietricica turism