izotec

Cea de-a șaptea ediție a Galei Premiilor de Excelență DEMOS T.N. a avut loc pe 1 aprilie, la Târgu Neamț. Organizat de Pro Democrația Club Târgu Neamț, în colaborare cu Primăria Târgu Neamț și Consiliul Județean Neamț, și moderat de cunoscutul prezentator tv Cristian Tabără, evenimentul a premiat excelenţa din administraţia publică, educație, cultură, sport, implicare civică, spiritualitate şi românism, mass-media, democraţie și mediul de afaceri.

Printre participanți, s-au făcut remarcați scriitorul și directorul bibliotecii județene ”G.T. Kirileanu” Neamț – Adrian Alui Gheorghe, inspectorul școlar general adjunct Elena Laiu, inspectorii școlari Elena Preda și Romeo Roman, arhimandritul Mihail Daniliuc de la Schitul Vovidenia, directorul de la Tineret și Sport – Gheorghe Paisa, directorul Liceului ”Vasile Conta” – Karina Cojocariu și directorul Casei Culturii ”Ion Creangă” – prof. Ionuț Gugiu.

Câștigătorii sunt:

Secțiunea Administrație: Temistocle Diaconu, primarul comunei Pădureni-Vaslui.

Secțiunea Sport: Ionuț Ștefănescu, Iulian Petre și Adrian Laza, expediția Cho Oyu (8.201 metri, Himalaya).

Secțiunea Mass-Media: Alexei Lungu (Publika TV, Republica Moldova) și Adelin Petrișor (TVR).

Secțiunea ONG: World Wide Foundation România – Ana Ciobanu, coordonator fundraising.

Secțiunea Cultură: Tudor Sălăgean, director Muzeul Național Etnografic al Transilvaniei.

Secțiunea Omul Anului: Constantin Chiriac, directorul Teatrului ”G. Stanca” din Sibiu, care și-a transmis mesajul pe cale video: ”Dragi prieteni nemțeni, mulțumesc organizatorilor, pentru acest premiu. Este un premiu cu o mare încărcătură emoțională și este un omagiu pentru tot ceea ce fac de foarte multă vreme la Sibiu, Iași și în vreo 149 de țări. Am încercat să construiesc ceva. Vă mulțumesc!”.

Secțiunea Educație: Școala ”Ieremia Irimiescu”, din comuna Brusturi, Neamț.

Secțiunea Spiritualitate și Românism: Oana Chițu (Berlin), Sergiu Aga (Mitropolia Basarabiei) și Nicolae Țîbrigan (”Memorialul Victoria”).

Secțiunea Antreprenoriat: TE ROX PROD Pașcani – ing. Marius Teodorescu.

Secțiunea Democrație: Andrei Năstase (Republica Moldova).

Secțiunea Întreaga Activitate: Ionela Lungu, artist popular din Humulești.

(C.T. STURZU)

ub
pietricica turism