0:00

Târgu-Neamț, mai mare cu 800 de hectare, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Prin modificarea Planului Urbanistic General al orașului Târgu-Neamț, intravilanul urbei s-a mărit cu aproximativ 800 de hectare. Ca urmare, noua suprafață a orașului cu tot cu cele trei cartiere aferente este de 1.988,18 hectare. În urma avizării noului PUG, intravilanul orașului a fost extins de la 701,40 hectare la 1.183,37 hectare, cu o diferență de 491,97 hectare. Și intravilanul celor trei cartiere ale orașului s-a mărit, astfel: Blebea – de la 98,77 ha la 134,04 ha cu o diferență de 53,27 ha; Humulești – de la 338,70 la 607,01 ha cu o diferență de 268,31 ha și Humuleștii Noi de la 52,65 la 63,76 ha cu o diferență de 11,11 ha.

„Am reușit după șase ani de zile să finalizăm PUG-ul orașului, chiar dacă au mai fost contestați sau am mai greșit unele analize din proiect. Dar în urma mai multor discuții cu specialiști, cum ar fi și domnul arhitect Ciubotaru sau domnul Rusu de la Urbanism, am reușit să finalizăm proiectul. După finalizarea PUG-ului noua suprafață a intravilanului orașului este de 1.183,37  ha, deci un plus de 491,97 de ha. Dar și prin extinderea intravilanului din cartierele Blebea, Humulești și Humuleștii Noi, intravilanul total extins este de 1.988,18 ha. Prin această extindere a intravilanului se va mări orașul, se vor putea pune la dispoziție terenuri unor posibili investitori, iar taxele și impozitele la bugetul local vor fi mai numeroase”, a spus primarul Daniel Harpa.

Șeful Serviciului de Urbanism din Primăria Târgu-Neamț a informat opinia publică de faptul că noul PUG mai are nevoie de avizul Consiliului Județean și al Consiliului Local.

„Acestă extindere a intravilanului a venit în urma mai multor solicitări de construcție din partea mai multor cetățeni. Mai avem nevoie de avizul Consiliului Județean și de hotărârea Consiliului Local. Voi merge la Piatra-Neamț săptămâna aceasta pentru a obține și avizul de la Mediu și apoi vom înainta Consiliului Județean proiectul PUG-ului”, a spus Ion Rusu, șeful Biroului de Urbanism din cadrul Primăriei Târgu-Neamț.

Noul PUG al orașului Târgu-Neamț se va constitui într-un instrument operațional practic aflat la îndemâna Consiliului Local și a Primăriei Târgu-Neamț, care hotărăsc strategiile de dezvoltare și amenajare a teritoriului pe care îl administrează. Obiectivele administrației locale prin adoptarea noului PUG urmăresc optimizarea relațiilor localităților cu teritoriul administrativ și județean, valorificarea potențialului natural, economic și uma, dezvoltarea căilor de comunicații existente, modernizarea și dezvoltarea echipării edilitare. Conducerea primăriei speră ca acest nou PUG să aducă și efecte economice și sociale pozitive, cum ar fi: creșterea nivelului de trai și de confort a populației prin deschiderea posibilității de construire de noi locuințe, cât și eliminarea zonelor industriale din centrul orașului. (C.T. STURZU)

Articolul precedentPoliclinica din Târgu-Neamț, scoasă la vânzare?
Articolul următorInterviu cu Florin Marin, antrenorul principal al Ceahlăului