0:00

ACTUALIZARE: La Bacău, Theodora Șotcan a trecut cu bine de toate probele. Aceasta a declarat pentru zch.ro că la succesul ei a „contribuit”, involuntar, și starea de sănătate. Aceasta a fost externată în urmă cu două săptămâni, după ce a fost operată de hernie de disc la un spital din București.

„După intervenția chirurgicală, medicii mi-au interzis să fac orice altă activitate. Pe de o parte, tot răul a fost spre bine, deoarece în acest fel am putut să și învăț. De altfel, cei din comisia de examen mi-au permis să dau examenul în picioare, deoarece îmi este interzis să stau pe scaun. Examenul a fost bine organizat, a respectat metodologia. Asemeni oricărui om care ia un examen am un sentiment de mulțumire. Nu am mai stat să văd punctajul final, dar important este că l-am trecut.”

ŞTIRE INIŢIALĂ: În 4 dintre județele Moldovei, posturile de inspector școlar general au fost scoase la concurs, încă o dată, după ce, în primăvară acestui an, Ministerul Educației a organizat acest examen pentru toate inspectoratele școlare din țară. Pentru Bacău, Neamț, Vaslui și Suceava s-au organizat alte examene. Până la această oră, din cele 4 județe amintite, doar două posturi au fost ocupate prin concurs. Este vorba despre cele din Neamț și Vaslui. În Suceava, nici după cel de-al doilea examen, nu a fost admis vreun candidat. În județul Bacău examenul este în plină desfășurare.

ACTUALIZARE Surprize-surprize la examenele pentru şefiile inspectoratelor şcolare!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNEAMŢ: În 28 iulie, la examenul pentru ocuparea postului s-au aliniat 5 candidați. Cea mai mare concurență din zona Moldovei. La probe s-au înscris nume cu sonoritate în învățământul nemțean. Totuși, după prima probă aveau să se oprească din drum 3 candidați (Grigoruță Oniciuc, Ana-Maria Hogea și Liliana Georgescu). Mai departe, până la finalul examenelor au mers prof. Viorel Stan – PSD (inspectorul general cu delegație) și Ioan Milea. Până la final Stan avea să se distanțeze suficient cât să fie desemnat câștigător. Acesta a declarat că succesul lui s-a datorat faptului că în rândul candidaților au fost câteva nume care l-au ambiționat.

„A fost un examen prin care eu mi-am demonstrat că încă mai pot să învăț. A fost examen dificil, dar am fost motivat de prezența la examen a unor candidați, colegi de-ai mei să reușesc. Le mulțumesc! Datorită lor am reușit!”, avea să declare după finalul examenului inspectorul Stan.

ACTUALIZARE Surprize-surprize la examenele pentru şefiile inspectoratelor şcolare!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVASLUI: În cazul locului liber de la Inspectoratul Școlar Vaslui, atât în primăvară, cât și acum în vară a fost un singura candidat – prof. Gabriela Plăcintă – PSD, inspector școlar general cu delegație. La prima „strigare”, inspectoarea Plăcintă a declarat că la examenul organizat prima oară de Ministerul Educației s-a retras. Curios este că nici a doua oară, postul scos la concurs nu a atras decât un singur candidat. În cele din urmă, inspectoarea Plăcintă a luat examenul având astfel ocazia să-și continuie proiectele începute la inspectorat.

„Vă imaginați că a fost un examen dificil. Mai ales că până la titularizare am fost în inspectorat. Sunt mulțumită că am reușit să trec de acest examen și că voi avea posibilitatea să continui proiectele începute la inspectorat și să pun în aplicare planul managerial prezentat pe foaie oficialilor din Ministerul Educației. Eu nu am rămas până la finalul afișării punctajului, dar am aflat din presă că am obținut 124,75 de puncte”, a precizat inspectoarea Plăcintă

ACTUALIZARE Surprize-surprize la examenele pentru şefiile inspectoratelor şcolare!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSUCEAVA: Un caz extrem de curios este cel al candidatului prof. Gheorghe Lazăr – PSD, actualul inspector școlar general școlar (cu delegație). Acesta s-a mai înscris o dată pentru ocuparea acestui post, dar nu s-a prezentat la examen. Contracandidatul lui prof. Virginel Iordache, directorul CN Informatică ”Spiru Haret” din Suceava a avut o șansă reală de a-i lua locul, însă a fost respins la proba interviului. Acum, la cel de-al doilea examen s-au înscris trei candidați . Cei doi amintiți și prof. Anca Andrei. Ieri, 30 iulie, toate astrele păreau să-i zâmbească inspectorului Lazăr. La testul grilă, profesorii Iordache și Andrei s-au înpotmolit. Doar Lazăr a trecut de testul grilă, însă în final a fost declarat respins. Potrivit prof.Cristina Teodorovici, inspector școlar general adjunct al IȘJ Suceava, inspectorul Lazăr nu a trecut de proba interviului.

„Chiar nu știu ce s-a întâmplat. Am vorbit cu domnul general însă nu l-am întrebat prea multe. Este interesant de aflat cum se poate pica la proba interviului. Mie îmi pare rău că s-a întâmplat așa. Chiar consider că domnul Lazăr are abilitățile unui bun manager”.

Inspectorul Lazăr nu a fost de găsit de telefon, poate și pentru că acesta este în concediu. Așadar, la Suceava în următoarea perioadă Ministerul Educației va trebui să emită o nouă delegație pentru cel care va ocupa funcția de inspector școlar general, până la începutul noului an școlar sau organizarea unui nou concurs.

ACTUALIZARE Surprize-surprize la examenele pentru şefiile inspectoratelor şcolare!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBACĂU: Astăzi, 31 iulie, la Ministerul Educației va fi tranșată și situația funcției de la Inspectoratul Școlar Județean Bacău. La primul examen a fost un singur candidat, în persoana profesoarei Theodora Șotcan, inspector școlar general adjunct – PSD(cu delegație). Aceasta nu s-a prezentat din motive de sănătate și astfel a mai primit un nou mandat. Acum, la examen s-a înscris doar Theodora Șotcan. Când vom afla rezultatul obținut la examen, vom reveni cu detalii. (M. TEODOROF)

Articolul precedentCardul de sănătate, a 6-a amânare! Noul termen limită e luna septembrie!
Articolul următorSoacră şi noră ucise într-un accident îngrozitor
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. LA Suceava ce se întâmplă este foarte grav.De aceea fac legea cumetriile și clanurile locale.Oameni care muncesc sunt marginalizați și cei care nu-și fac treaba avansați prin diverse funcții și funcțioare.Nedreptăți pe la posturi și școli de tot balamucul.PROCENT SLAB LA EXAMENE ,la Bac.deși sute de elevi au avut interdicție de a se prezenta să nu scadă procentul liceelor tehnice.Dacă se prezentau toți absolvenții ar fi fost jale în Suceava.Pensionari care nu se dau dusului acasă ,posturi ascunse,norme duble pentru favorizații sistemui local …și tinerii stau în șomaj.

Comentariile sunt închise.