izotec

sju upu nouaDouă secții ale Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț au devenit neîncăpătoare după ce, în ultimele zile, un val de pacienți a ocupat toate locurile disponibile.

”Spitalul este supraaglomerat pe unele secții, cum ar fi la Urgențe, începând cu Terapie Intensivă, unde sunt mulți pacienți gravi. Și la Secția Boli Infecțioase au fost internate foarte multe persoane, cu boli respiratorii și alte patologii, însă fără să existe o epidemie sau vreun un focar identificat pe undeva”, a spus dr. Silviu Verzea, directorul medical al SJU Neamț.

Potrivit datelor puse la dispoziție de Spitalul Județean, secția ATI are o capacitate de 25 de paturi, în timp ce secția Boli Infecțioase numără 50 de paturi. La această secție, problema internărilor s-ar putea accentua, în contextul în care medicii de la DSP Neamț au anunțat că, în ultima săptămână a anului trecut, au fost constatate aproximativ 1.200 de persoane cu infecții respiratorii, numărul lor fiind în creștere. Pe cale de consecință, ”blocajul” de la Spitalul Județean ar putea crește semnificativ numărul internărilor de la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani. (M.T.)

ub
pietricica turism