Cinci organizaţii studenţeşti din Iaşi, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din aceeaşi localitate, organizează, duminică, 7 mai, cea de-a doua ediție de anul acesta a Simulării Concursului de Admitere. Organizaţiile implicate sunt: Societatea Studenților Mediciniști Iași (SSMI), Societatea Studenților Stomatologi Iași (SSS), Societatea Studenților Farmaciști Iași (SSFI), Asociația Studenților Bioingineri (ASB) și Societatea Studențească de Chirurgie Iași.

“Peste 1.100 de elevi sunt așteptați să susțină Simularea Concursului de Admitere. Ei își vor putea testa cunoștințele, pentru a afla nivelul la care se află în prezent și materiile pe care ar trebui să le mai aprofundeze. Totodată, elevii vor intra în atmosfera unui examen important, obișnuindu-se nu doar cu emoțiile, ci și cu condițiile organizatorice, care trebuie respectate”, precizează organizatorii.

Participanții vor susține, timp de 3 ore, un test care va conține 90 întrebări combinate de biologie și, la alegere, fizică sau chimie. Din totalul întrebărilor din grilă, ponderea disciplinei principale este de minim 60%, în timp ce ponderea celei secundare este de minim 40%. Rezultatele vor putea fi regăsite ulterior AICI. Contestațiile se vor face în scris, completând o cerere tipizată, în sediul SSMI, în primele 4 ore de la finalizarea examenului simulat.

Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași a stabilit calendarul concursului de admitere la studii universitare de licență pentru sesiunea iulie 2017. Astfel, înscrierile vor avea loc în perioada 17-23 iulie, iar miercuri, 26 iulie, candidații vor susține testul grilă, cu durata de 3 ore, pentru ocuparea locurile subvenționate de la bugetul de stat și a locurilor cu taxa în lei. Clasificarea finală a candidaților se va face în ordinea descrescătoare a mediei, în care o pondere de 90% va avea nota obținută la testul grilă, iar 10% media de la bacalaureat. (ZCH NEWS)

pietricica turism