0:00

Astăzi, începând cu ora 9,30, la Consiliul Județean se anunță o ședință de rutină. Aparent, nu sunt lucruri deosebite pe ordinea de zi. Ca de obicei, mai multe asocieri pentru acțiuni județene, cu comunele Ceahlău și Bozieni, cu orașul Bicaz, pentru Ziua Marinei, cu mai multe asociații sportive – Boxul Neamțean, Handbal Club Municipal Roman și Piatra Neamț – și cu Fundația Gaudeamus a Școlii nr. 4 Piatra Neamț. Toate, evident cu sumele aferente date de CJ.

Rectificarea bugetară merge pe principiul “luăm dintr-un loc și punem în altul”, unde sunt nevoi mai mari, plus luarea în evidență a unor bani pe un proiect câștigat la DGASPC. Dacă ar fi ceva ce ar atrage atenția în mod deosebit, aceasta s-ar putea îndrepta spre proiectul privind asigurarea circulației rutiere pe drumurile județene în iarna viitoare și pe atribuirea traseele câștigate de niște firme din afara județului și unde consilierii județeni se opun pe principiul decât să se asigure trasee conform legii, mai bine să le opereze ilegal Transmoldavia. Apa Serv este și ea prezentă în două proiecte, unul privind actualizarea Master Planului în sectorul de apă și apă uzată în județul Neamț și cel de aprobare a cofinanţării proiectului „Asistenţă Tehnică pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Neamţ, în perioada 2014-2020”.

Discuții ar putea fi, din partea consilierilor care nu au înțeles nici acum cum stă treaba cu gunoaiele și de ce este necesară modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Neamţ nr. 61/2014 pentru aprobarea ”Caietului de sarcini privind delegarea operării Depozitului judeţean de deşeuri nepericuloase Girov”. Dincolo de toate proiectele întrebarea zilei este dacă Culiță Tărâță va participa sau nu la ședință sau dacă ședința va fi lăsată la mâna vicepreședintelui Emilia Arcan, asistată din sală de președintele PSD, Ionel Arsene. Miza ar fi fondul de rezervă care face cu ochiul șefului de la PSD, mai ales că promisiunile de la București pe fonduri directe către primării par să fie destul de departe. (V. BĂLĂNESCU)

Articolul precedentO nouă escrocherie: rugăciunile cu bijuterii
Articolul următorCrăcăoani: Speranţe de modernizare pe Drumul ruşilor