0:00

Ședința de Consiliu local la Roman cu nervi, inadvertențe și miros de demisie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiConsiliul local Roman s-a întrunit, în ședință ordinară, joi, 29 septembrie, la orele amiezii (cineva opina că ora este aleasă anume în  perioada când pe domnii consilieri începe să-i atenționeze stomacurile că ar fi timpul pentru o gustare măcar și deci domniile lor se vor grăbi să voteze ca să poată mânca; semnatarul acestor rânduri nu împărtășește această opinie, pe care o consideră o dovadă de malițiozitate. Chiar dacă, de obicei, durata desfășurării unei ședințe de consiliu este egală în minute cu numărul proiectelor de hotărâre puse în dezbatere).

Pe ordinea de zi au fost 9 proiecte de hotărâre, dar – ca în cântecelul acela din copilărie – „au rămas doar 8”… Domnii (și doamnele) consilieri locali au  aprobat inventarul  parţial al terenurilor proprietate privată a Municipiului Roman, asigurarea  transportului  gratuit la școli pentru copiii care domiciliază în adăposturile sociale din strada Fabricii, rectificarea bugetului local și  efectuarea  unor cheltuieli din acesta, modificarea  organigramei, ca  și  desemnarea reprezentanților Consiliului Local în comisiile de concurs pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct la unitățile de învățământ din Roman.

Ca să începem cumva cu… sfârșitul, trebuie să remarcăm că, la proiectul cu  desemnarea reprezentanților Consiliului Local în comisiile de concurs pentru ocuparea funcțiilor de director, după ce s-au adus niște amendamente minore, domnul consilier Beloiu a propus să fie discutată fiecare propunere în parte. Iritat deja (și o să vă relatăm mai încolo din ce cauză), domnul primar Leoreanu i-a tăiat-o scurt. „Lasă, nu mai discutăm.”  Domnul Beloiu  a mai încercat, mai timid de data aceasta: „Să vedem să nu fie incompatibili…”. Iar primarul: „Nu-s incompatibili.” Apoi către președintele de ședință, domnul consilier Bogdan Andrieș: „Supune la vot!

S-a supus (la vot) și s-a votat…
De ce era iritat domnul primar? Ghinionul a făcut ca, tocmai la primul punct al ordinii de zi, un proiect pentru aprobarea unor concesiuni de terenuri, domnul consilier Holban să descopere unele inadvertențe. Redăm fidel doar două fragmente dintr-un studiu de oportunitate:

” STUDIU DE OPORTUNITATE

1.OBIECTUL CONCESIUNII: Terenul propus pt. concesionare directă de S.C. FARCAŞ CONSTRUCT S.R.L. Roman face parte din proprietatea privată a Municipiului Roman, este situat în str. Ogoarelor, f.nr., având o suprafaţă de 1931,00 mp. şi este solicitat pentru hala de producţie existentă.

…5. MODALITATEA DE ACORDARE A CONCESIUNII: Concesionarea se va face prin în  (?? – n.n.) conformitate cu art.15 lit. e) din Legea nr. 50/1991R privind autorizarea executării construcţiilor, concesionarea se va face direct către S.C. LARICRIS TRANS S.R.L. Săbăoani, cu obligația de a începe construcția în maximum 12 luni de la data încheierii contractului.”

Când domnul Holban a remarcat neconcordanța de mai sus, treacă-meargă, domnul primar a spus că se va remedia, dar când domnul Holban a mai  revelat încă vreo două, a fost prea mult, edilul șef a spus, abia stăpânindu-se: „Retrag proiectul în întregime, ca să-l scrie corect!”

Ei,  sub această stare de nervi a rezistat edilul șef toată ședința. După încheierea acesteia, un funcționar din aparatul de specialitate s-a apropiat de primar pentru a-i explica (probabil) situația de la punctul 1. Ce înseamnă să nu fii inspirat… Domnul Leoreanu nu l-a lăsat să deschidă măcar gura: „Dă-ți demisia și pleacă! ”, a rostit primarul cu  tonul unei supape de suprapresiune.

D.A.

 

Articolul precedentConsilierii locali din Piatra Neamț au spus nu presiunilor de la Cluj
Articolul următorDOCUMENTE Burse de 2.200 de lei pentru elevi merituoşi, dar fără posibilităţi!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.