izotec

Sâmbătă, 1 iulie, 5 din cele 6 judeţe ale Regiunii de Nord-Est (face excepţie Suceava) vor intra sub avertizare COD PORTOCALIU de caniculă, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

“În cursul zilei de sâmbătă (1 iulie), valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării și se va accentua semnificativ în regiunile extracarpatice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Moldovei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37-40 de grade, mai ridicate în Câmpia Română. Minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade”, precizează ANM.

De asemenea, vineri, 30 iunie, toate judeţele RNE vor fi sub incidenţa codului galben de caniculă, emis pentru joi, 29 iunie şi ulterior prelungit cu 24 de ore. “În Crișana, cea mai mare parte a Banatului, sudul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei, disconfortul termic va fi accentuat, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade”, menţionează ANM, care a emis pe acelaşi interval de timp cod portocaliu de caniculă pentru întregul sud al României. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

ub
pietricica turism