Firmele mici, impozitate mai aspruArticolul precedent
Litigiul Primărie-Sursum Corda la instanţăArticolul urmator
Știri fierbinți
  • IAŞI: Accident grav în satul Păun În această dimineață, un accident rutier a avut loc în apropiere de Păun (comuna Bârnova), acolo unde șoferul unui autocar a pierdut controlul volanului, intrând în plin într-o mașină Renault, împingând-o în afara părții carosabile. În [...]
  • Tarife reduse la RCA pentru tinerii sub 25 de ani?Ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, solicită conducerii Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF) să reanalizeze şi să regândească sistemul de asigurări RCA pentru tinerii sub 25 de ani, pentru că majoritatea [...]
  • ELENA UDREA, sub control judiciar: “Sunt ţinta unei vânători!”Deputatul de Neamț Elena Udrea s-a prezentat, vineri, 30 ianuarie, la Secţia 2 Poliţie din Capitală, unde trebuie să meargă conform programului stabilit, după ce a fost pusă sub control [...]

Salariaţii din IT, scutiţi de plata unor impozite

Articol
Spatiere+- AMarime font+- Tipărește articol
Salariaţii din IT, scutiţi de plata unor impozite

plata impozit

* Fiscul din Neamţ nu ştie câte persoane s-ar încadra aici

Avem o nouă lege, care a suplimentat domeniile în care se dau scutiri de taxe și/sau impozite și al cărei scop este cel puțin unul nobil – să stopeze exodul specialiştilor români în IT peste hotare. Intră aici angajaţii care au absolvit o facultate la una dintre următoarele 8 specializări: automatică, electronică, calculatoare, matematică, informatică, cibernetică, fizică informatică, chimie informatică.

În lege, care a devenit aplicabilă din 10 septembrie, odată cu publicarea în “Monitorul Oficial”, scrie că scutirea impozitului pe venit se poate realiza doar în condiţiile în care “angajatorul a realizat în anul precedent un venit anual de cel puţin 10.000 de dolari, echivalentul în lei”.

Important de reținut este că doar angajatorul poate înregistra aceste date.

Pentru că legea le-a părut ambiguă, pe forumuri, cei care se încadrează la aceste specializări au avut nedumeriri cu privire la profilul societății în care activează.

Aici, ca un răspuns, trebuie precizat că scutiţi vor fi toţi specialiştii care intră în categoria menţionată mai sus, indiferent dacă lucrează într-o fabrică de confecţii sau într-una de produse lactate, de exemplu.

Am încercat să aflăm şi câţi nemţeni intră în această categorie din punct de vedere fiscal, însă a fost imposibil să aflăm. Răspunsul Direcţiei de Finanţe Publice Neamţ pentru “Ceahlăul” a venit prompt: “Facem precizarea că în baza de date de la nivelul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Neamţ nu se regăsesc informaţii referitoare la specializările salariaţilor (…) sau a veniturilor realizate de către salariaţii respectivi care crează programe pe calculator şi care ar putea beneficia de facilitatea prevăzută art. 55 alin. 4 lit. I din Codul Fiscal.”

Surse anonime, dar demne de încredere, au declarat însă pentru “Ceahlăul” marcă înregistrată că beneficiari ar fi în județul Neamț 310 programatori. (I. HAGI-STAN)

Articol

ECONOMIE

NEAMŢ: De unde vin turiştii care ne vizitează?

NEAMŢ: De unde vin turiştii care ne vizitează?   0

Majoritatea vizitatorilor străini provine din ţări situate în Europa (85,4%). Din statele Uniunii Europene s-au înregistrat 68,2% din totalul sosirilor vizitatorilor străini în judeţul Neamţ. Numărul cel mai mare de [...]

baner_vo_zch

baner_vo_zch

Info Util

Info Util

HOROSCOP ZILNIC

Ultimele comentarii

John
March 03, 2015 John

Si ce vroiati ma??? Daca omu nu e casatorit si la varsta lui are "cucu [...]

Vizualizare articol
piticul
March 03, 2015 piticul

Cand o sa fie autorul articolului antrenor ! [...]

Vizualizare articol
nelu
February 26, 2015 nelu

După titlu m-am gândit ca, IN SFARSIT, este un articol despre implicarea prefectului în conducerea [...]

Vizualizare articol

VIDANJARE NEAMŢ

VIDANJARE NEAMŢ