izotec

Cu focuri de artificii. Așa s-a tras cortina peste a 44-a ediție a Festivalului Internațional ”Vacanțe Muzicale la Piatra Neamț”. Ultimul concert extraordinar de muzică de operă, care a avut-o în prim-plan pe pietreanca de renume internațional Cellia Costea, a stârnit aplauze vertiginoase și urale din partea numerosului auditoriu. Astfel s-a mai pecetluit o ediție încărcată de emoție dar și plină de entuziasm.

Soprana Cellia Costea a mărturisit că a fost mai emoționată decât dacă ar fi cântat pe alte scene pentru că a revenit acasă unde nu a mai concertat de 21 de ani.”Mă bucur că am avut această ocazie și sper ca publicul să fi mereu prezent la Vacanțele Muzicale pentru că este unul dintre cele mai importante Festivaluri din România. Toată familia și toți prietenii au venit să mă vadă. Pentru unii a fost pentru prima dată când m-au văzut cântând pe viu”.

”Alături de Orchestra Filarmonică de Tineret „Naissus” din Serbia, Cellia Costea a oferit un concert emoționant, publicul apaludând îndelung evoluția unei artiste lirice care a dus mai departe renumele școlii de muzică pietrene și al celei românești, în general”,a declarat Carmen Nastasă, directoarea Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare” Neamț.”Concertul final a fost o adevărată sărbătoare care a pus punct ediției 44 a ”Vacanțelor Muzicale la Piatra-Neamț”, o ediție în care ne-am bucurat de sprijinul finanțatorului nostru, Consiliul Județean Neamț și al partenerului principal, Primăria municipiului Piatra-Neamț, al sponsorilor și partenerilor media. Nu am uitat desigur, publicul, care a fost alături de noi în număr foarte mare în fiecare seară, lăsându-se captivat de magia muzicii. Le mulțumim tuturor și sperăm să ne revedem cu bine pentru ediția 45 a „Vacanțelor Muzicale la Piatra-Neamț”!.

Directoarea artistică a Festivalului, conf. univ. dr. Mihaela Spiridona promis o că ediția viitoare va fi o mare surpriză și ne-a recomandat ca mintea noastră să călătorească liber şi să rătăcească în visare. ”Sper că am fost pe gustul dvs. cu selecția artiștilorși a repertoriului. Aplauzele dvs. confirmă acest lucru. Vreau să vă asigur că ediția de anul viitor va fi o mare surpriză, așa cum sper că au fost și ultimele patru ediții datorită excelentei colaborări cu doamna Carmen Nastasă și cu tot personalul Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saecuare”. Vă las să visați la cea de-a 45-a ediție a Vacanțelor Muzicale”. (Ana MOISE)

ub
pietricica turism