izotec

Orașul Roznov este singurul din cele 5 localități urbane ale județului Neamț care nu va avea vreun cabinet medical nici în acest an școlar. Deschiderea de noi cabinete în cadrul școlilor ține de Ministerul Sănătății. Ultimul răspuns dat de București celei mai recente solicitări a autorităților locale roznovene este similar cu cel din alți ani: nu sunt fonduri, după cum precizează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț.

În aceste condiții, și în anul școlar 2017-2018, rămân cabinetele medicale școlare care deja funcționează. La Bicaz sunt 5 cabinete de medicină generală asigurate de 3 asistenți medicali și nici un cabinet stomatologic. La Roman sunt 6 cabinete medicale școlare și unul stomatologic, asigurate de un medic generalist, un dentist și 23 de asistenți medicali. Elevii din Târgu Neamț sunt în grija unui medic generalist, unui dentist și a 10 asistenți medicali care lucrează în 6 cabinete medicale și unul stomatologic.

Cei mai avantajați, din perspectiva medicinii școlare, sunt preșcolarii și școlarii din municipiul Piatra Neamț, unde funcționează 31 cabinete de medicină generală și 7 cabinete stomatologice, cu 6 medici generaliști, 7 dentiști și 32 de asistenți medicali în școli. Este greu și pentru elevi, dar și pentru medicii și asistenții care, mai ales la început de an, trec prin triajul epidemiologic. (C.I.)

ub
pietricica turism