0:00

* romașcanii dau în judecată Apa Serv
* Apa Serv dă în judecată Primăria Roman
* „Dacă ne-a dat în judecată, mergem până la capăt și cred că vom câștiga”, a declarat Laurenţiu Leoreanu

Un grup format din locatari ai blocurilor din Roman, au făcut nenumărate demersuri ca să fie aprobată contorizarea individuală a locuințelor, în ceea ce privește alimentarea cu apă. Au solicitat să se facă o metodologie de citire a apometrelor și de întocmire a contractelor similare cu cele de la E-ON Distribuție, gaze și energie electrică. Grupul de inițiativă a avut și susținere din partea consilierilor locali și a fost adoptată o hotărâre de consiliu, în acest sens. Apa Serv refuză să aplice prevederile hotărârilor de Consiliu Local. În ședința de consiliu local de ieri, s-a discutat metodologia de repartizare şi facturare individuală a consumului de apă. Primarul municipiului Roman, Laurențiu Dan Leoreanu, spune că nu s-a ajuns la nicio înțelegere cu Apa Serv.

„Metodologia este aceeași care a fost aprobată data trecută și cu care Apa Serv nu a fost de acord. La un moment dat, la Primăria Roman a avut loc o comisie de mediere formată din reprezentanți ai primăriei și reprezentanți ai Apa Serv-ului care s-au întâlnit și au fost niște obiecțiuni legate de forma acestei metodologii. Ei ne-au spus nouă niște lucruri legate de formă, de definiții, de niște principii care trebuiau formulate în conformitate cu reglementările în vigoare și pe care noi ni le-am asumat. Am semnat acel protocol toți cum că suntem de acord. Acel protocol, noi, acum, l-am introdus ca aplicabilitate pe acea metodologie care era atunci. Numai că ei acum nu mai sunt mulțumiți, nu mai recunosc acel protocol și merg mai departe că nu-s de acord cu fondul acestei metodologii. Iar pe noi tocmai fondul acestei metodologii ne interesează și-l susținem. Ba mai mult, am înțeles ca Apa Serv ne-a și acționat în judecată. Drept pentru care noi am vrut să ne dovedim buna credință și am acceptat acel protocol prin care noi venim și dăm forma pe care a convenit-o acea comisie de mediere. Numai că ei nu mai doresc deloc ca acea metodologie să fie aplicată. Ori eu, fiind în asentimentul romașcanilor care au susținut acest lucru și reprezentându-i, susțin în continuare fondul acelei metodologii. Și mergem mai departe. Dacă va fi să ne judecăm, ne vom judeca. Și am o presimțire că vom și câștiga. Pe mine nu m-a ales primar Apa Serv-ul, m-au ales romașcanii și sunt alături de ei. Contorizarea individuală îi poate ajuta și pe ei, Apa Serv-ul, până la urmă. E un pic mai mult de treabă, e adevărat, că se fac mai multe contoare, una e să lucrezi numai cu asociația, dar ca să meargă lucrurile mai bine, trebuie să muncești un pic mai mult și mai bine. Dar ajută mai mult, că dacă e o singură persoană care nu a plătit, se închide apometrul lui, dar la ceilalți funcționează. Se aduce un prejudiciu celorlalți care sunt de bună credință tăind apa pe un bloc întreg sau pe o asociație întreagă. Prin fondul acestei metodologii am vrut să eliminăm această sincopă și oamenii care plătesc să nu aibă a suferi. Noi dorim să implementăm această metodologie prin care să se facă contorizarea individuală, chiar și la blocuri. Sigur, pe cheltuiala cetățeanului, cu acceptul tuturor de pe scară, așa cum prevede legea”, a declarat edilul Romanului.

 Oana IOSUB-TOMA

Articolul precedentHCM Roman – CSM Slobozia 27-20 (13-9)
Articolul următorDirector de școală, eliberat de povara funcției

1 COMENTARIU

  1. Rugam jurnalistii de la ziarul Ceahlau sa mobilizeze si cetatenii din Piatra Neamt sa ia exemplul primariei din Roman si sa initieze si ei o hotarare de consiliu la fel cu cea din Roman cu acelas articol Citirea si facturarea individuala a consumului de apa sa se faca dupa citirea indexului de la apometru montat la intrarea in apartament.I acest mod cetatenii nu mai platesc pierderile la apa si fac o economie de cel putin 300 lei anual,bani care pot fi folositi pentru executia de lucrari de intretinere in codominiu.

Comentariile sunt închise.