izotec

De-a lungul anilor, bâlciul din Roman a atras mii de vizitatori și participanți, el fiind, în anii comunismului în special, una din puținele ocazii pentru cumpărături, petrecere și voie bună. Manifestare care își are originea în urmă cu câteva sute de ani, bâlciul se desfășoară în perioada 27 iulie – 6 august.

În prezența primarului municipiului, a deputatului Laurențiu Leoreanu și a mai multor consilieri locali, vineri s-a deschis oficial Bâlciul anual de la Roman. O parte dintre oficiali au și încercat unul dintre aparatele de divertisment.

Anul acesta, dat fiind că mai mulți cetățeni – care locuiesc, totuși, destul de departe de bazarul romașcan, unde se organizează bâlciul – s-au pronunțat pentru limitarea programului de funcționare, activitățile bâlciului se desfășoară în fiecare zi între orele 10 și 22. Parcurile de distracție și comercianții de blănuri și haine din piele sunt găzduiți în incinta Bazarului. Activități de comerț se vor desfășura și în parcarea din fața Bazarului, iar 17 proprietari de locuințe au solicitat aviz de la Primăria Roman pentru amplasarea, în curțile proprii, a unor tarabe cu diferite produse. Traficul rutier este restricționat pe cele două străzi de acces în bazar – Renașterii și Viitorului -, fiind permis doar accesul mașinilor pentru aprovizionare, între orele 23 și 10. Siguranța și ordinea publică sunt asigurate de efective ale Poliției Locale, Poliției Române și Jandarmeriei.

După încheierea licitațiilor pentru amplasamente, încasările de la comercianții prezenți în bâlci se estimează să depășească 130.000 de lei.

Lucian Micu, primarul Romanului: ”Mă bucur că putem oferi amatorilor de senzații tari două aparate noi. Pe unul l-am și încercat, dar în perioada următoare nu-l voi mai încerca… Prin planul de acțiune, asigurăm ordinea publică în și în jurul bâlciului, astfel încât să asigurăm maximum de confort celor care vizitează bâlciul. Încasările din acest an vor fi utilizate în investițiile pe care ni le-am propus în Piața Centrală”. (D.A.)

ub
pietricica turism