0:00

Reacția Inspectoratului Școlar la articolul ”Crâșmă cu aprobarea școlii” ”Nu încurajăm și nici nu promovăm astfel de atitudini”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Motto: „Directorii sunt asemenea vremurilor de acum: schimbători” – din gândirea unui director de școală

Reporter: “Este adevărat că ați spus că o să-mi rupeți piciorele?”

Cristiana Șoimaru, director Școala Gimnazială nr. 3 Piatra Neamț: “Așa… mă exprim eu când mă iau nervii.”

Acesta este un fragment din dialogul purtat cu doamna profesoară. Ea susține că s-a enervat din cauza anumitor cuvinte, de genul ”umbreluțe”, ”băuturi fine”, ”crâșmă”, care apar alăturate de numele instituției pe care o conduce. Și care este un brand. Domnia sa uită că această asociere o poate face oricine trece prin zonă, din cauza „sprijinului” Consiliului de Administrație al școlii pe care o conduce, care nu s-a opus la apariția unui  bar în vecinătatea școlii. Cât privește partea de corecție fizică, credem că este o atitudine cel puțin ciudată, venită fiind din partea unei persoane care are datoria de a educa, de a îndruma și de a fi exemplu.

Cu aceste cuvinte de „dojană”, am urcat, ierarhic, și la inspectorul școlar general al IȘJ Neamț, pentru a afla dacă astfel de atitudini sunt încurajate în rândul directorilor de școli.

„Directorul unei școli nu este funcționar public, ci un reprezentant al unei instituții, care vorbește și acționează în numele instituției. Nu încurajăm și nici nu promovăm astfel de atitudini. Un director de școală trebuie să aibă o atitudine decentă”, a spus inspectorul general Viorel Stan.

Revenind la subiectul în sine, să remarcăm, din cele spuse de Cristiana Șoimaru, că reprezentanții CA-ului nu au știut că lângă școală va funcționa un bar. Cele afirmate par de domeniul basmelor: „Adresa pe care noi am primit-o din partea primăriei – și la care noi ne-am dat acordul de vecinătate – a fost pentru schimbarea destinației clădirii din apropierea noastră. Asta ni s-a cerut. Schimbarea destinației de funcționare a clădirii. Asta s-a întâmplat înainte ca primăria să vândă clădirea. Noi am dat acordul pentru schimbarea destinației, în momentul în care acea clădire aparținea primăriei. În momentul în care, repet, noi am dat acordul pentru schimbarea destinației de funcționare a clădirii, nu știam ce destinație va primi. Ni s-a precizat doar că din clădire de birouri devine unitate de alimentație publică. Putea să facă cofetărie (sic!) sau patiserie. Mie nu mi-a spus nimeni că va fi bar sau restaurant”. Spune directoarea.

Generalul Viorel Stan are un alt punct de vedere și tindem să-i dăm dreptate: „Școala nu are de ce să acorde un aviz unei clădiri vecine, existente, pentru ca aceasta să-și schimbe destinația de funcționare. Cu atât mai mult când nu se specifică faptul că în vecinătate va funcționa un bar”.

Ițele încurcate ale acestei povești se vor descurca și pentru publicul larg după ce instituțiile statului își vor face treaba. Cum spuneam, întreg dialogul cu conducerea Școlii gimnaziale nr. 3 Piatra Neamț îl vom publica  după perioada de concediu a doamnei Șoimaru, pentru a nu-i tulbura odihna. (M. TEODOROF)

Articolul precedentScandalul “Ţâţă” în prelungiri / Şeful Poliţiei Capitalei a demisionat
Articolul următorPrimăria Târgu-Neamț îi răspunde arhitectului Iosif Ciubotaru

1 COMENTARIU

  1. ,,Un director de scoala trebuie sa aiba o atitudine decenta ….,,asta spune domnul inspector . Dar ce directori sunt actulamente pusi cu mana pe scaunul de director?: cei care au facut o FACULTATE cu copiute , cu enterul , cu hantfrriul si amd si mai cerem COMPETENTA de unde oare sa fie?

Comentariile sunt închise.