izotec

primaria piatra neamt

Primăria Piatra Neamț a reluat discuțiile pe marginea încheierii unui protocol de colaborare între Poliția Locală Piatra Neamț și Poliția Municipiului. Miercuri dimineață a avut loc prima rundă de discuții, inițiate de viceprimarul Aurelia Simionică, la care au participat comisarul șef Cezar Filip, șeful Poliției Municipale și adjunctul Poliției Locale Piatra Neamț, Cristian Vornicu.

”Am discutat posibilitatea desfășurării unor activități comune, pentru că Primăria reprezintă interesele cetățenilor și am stabilit ca, până la următoarea întâlnire, care va avea loc vineri, să strângem date concrete și să întocmim o bază de date comună, cu sesizări venite de la cetățeni, prin serviciul 112, la primărie, la Poliția Municipiului și la Poliția Locală și modul cât mai urgent de soluționare a acestora. În acest fel, se poate urmări ceea ce se întâmplă cu aceste sesizări și se poate asigura un climat de siguranță. Trebuie însă să vedem care sunt resursele umane și materiale ale fiecărei instituții, pentru a vedea în ce condiții se poate colabora pentru asigurarea siguranței cetățenilor. Spre sfârșitul acestei luni sper să reușim să încheiem acest protocol de colaborare”, a precizat Aurelia Simionică.

”Încercăm să stabilim un program pentru efectivele noastre, mergem pe principiul 60-70 de oameni pe oraș, măcar câte 20 pe schimb, care să patruleze în comun cu colegii de la Poliția Municipiului. Un astfel de protocol de colaborare a mai existat în 2011, iar acum se poartă discuții pentru încheierea unuia nou. Este încă în formă de proiect, trebuie să vedem care sunt resursele umane pe care le avem la dispoziție. Situația trebuie să fie operațională de la o zi la alta în condițiile în care infracționalitatea a crescut, în special cea juvenilă. Încercăm să găsim pârghii de sancționare a adulților care trimit copiii la cerșit”, a declarat Cristian Vornicu, director adjunct Poliția Locală Piatra Neamț.

Și Poliția Municipiului Piatra Neamț caută resurse pentru a participa cu efective mărite, alături de polițiștii locali, la programe de patrulare în zonele de risc din oraș. ”Noi am cerut să încheiem un astfel de protocol, vrem să stabilim sarcini concrete pentru creșterea siguranței în Piatra Neamț. Avem în vedere patrule mixte în zonele cu potențial criminogen ridicat, însă atât noi, cât și primăria trebuie să stabilim care sunt resursele umane și financiare pentru a avea o prezență cât mai activă”, a declarat comisarul șef Cezar Filip.

Dumitru Crăescu, șeful Poliției Locale Piatra Neamț, nu a putut fi prezent la discuții pentru că se află în concediu medical. (I. CĂLIN)

ub
pietricica turism