0:00

Câțiva asistenți medicali, infirmieri și medici de la secția Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Neamț s-au adunat, în această dimineață, 11 iunie, în jurul orei 8:30, în fața biroului managerului, nemulțumiți de sporurile de pe anumite sectoare. Dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul interimar, a venit să afle nemulțumirile, le-a comunicat că nu sunt mari posibilități momentan și că se va analiza, dar că „postul de manager este scos la concurs, poate oricine să participe, să fie manager și să rezolve problema sporurilor”.

Protest la Spitalul Judeţean de Urgență Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiManagerul s-a întors în spital și protestatarii au rămas cu directorul financiar-contabil al spitalului. Discuțiile s-au purtat pe tonuri ascuțite, dar și potolite, protestatarii reclamând, în principal, diferența de spor dintre sala de nașteri – unde se acordă 15% celor 9 asistente, și sala de operații de pe ginecologie, unde se dă 50% celor 12 asistente – care, spun protestatarii, nu reflectă în realitate munca din cele două sectoare.

Protest la Spitalul Judeţean de Urgență Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Sunt puține operații pe ginecologie, față de câte nașteri sunt la noi, zilnic și mai ales noaptea. Luna trecută am lăsat o solicitare la conducerea spitalului și nu am primit nici un răspuns până acum. Nu este normal să fie așa o diferență, în condițiile în care pe sala de nașteri se muncește cel mai mult. Vrem o uniformizare a sporului”, spuneau asistentele. După circa o jumătate de oră, protestatarii au ieșit de la discuții la fel de nemulțumiți fiindcă „ni s-a spus să așteptăm calculele de luna viitoare, dar tot ni s-a promis până acum, poate e mai bine să mergem și la Consiliul Județean”.

Protest la Spitalul Judeţean de Urgență Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMaricica Drăgan, directorul financiar-contabil, le-a explicat angajaților nemulțumiți că singura posibilitate legală este „de a se acorda celor 9 asistenți medicali de pe sala de nașteri sporul maxim de 25% conform regulamentului, în loc de sporul minim de 15% cât este acum, pentru că altfel ar însemna să luăm de pe alte secții și vor fi în continuare nemulțumiri”. Mai mult, uniformizarea sporului pe secție ar însemna diminuarea veniturilor asistenților și medicilor de pe ginecologie, iar aceștia nu sunt de acord, potrivit conducerii. Directorul Drăgan mai spune că „efectiv suma necesară, aproximativ 4.000 de lei, nu ar însemna un efort financiar foarte mare și o să încercăm să-l acordăm luna viitoare. Calculele salariale se fac la începutul lunii iulie, pe luna aceasta deja urmează să se dea salariile, trebuie să se ia o decizie și în Comitetul Director, oamenii trebuie să înțeleagă aceste condiții legale, de încadrare în suma alocată”. Deocamdată, protestatarii nu au ajuns și la Consiliul Județean. (C.I.)

Articolul precedentPodul de peste Cuejdi de la Piața Centrală va fi modernizat
Articolul următorACTUALIZARE Leţcani nu are CIS şi nu participă la Baraj! Primarul dă vina pe PSD!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.