izotec

Complexul de servicii pentru persoanele cu handicap din Neamț, pe care Consiliul Județean intenționează să-l ridice în comuna Dragomirești, se află pe masa Guvernului României, care, în ședința de astăzi, 20 iulie, adoptă hotărârea prin care se repartizează CJ Neamț 22.770.000 lei.

Banii vor fi alocați din Fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul pe anul trecut. Din aceștia, 11 milioane se acordă pentru construirea unui corp nou la pavilionul central al Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni în comuna Dragomirești, iar 11,77 milioane pentru construirea unei clădiri – Complex Servicii pentru Persoane Adulte cu Handicap Roman, în aceeași comună.

La Dragomirești, pe 16 hectare, Consiliul Județean Neamț va construi ”cel mai modern ansamblu rezidențial de servicii sociale din România, ce va cuprinde case și ateliere protejate pentru beneficiari”, după cum a explicat președintele Ionel Arsene, precizând că modelul este preluat după cele din Germania, unde șeful CJ Neamț a făcut o vizită de lucru la începutul lunii aprilie a acestui an. (D.O.)

Proiectul Hotărârii de Guvern:

ub
pietricica turism