0:00

Preoții ortodocsi și rețelele de socializare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPurtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei: „Trăim prea mult în virtual și prea puțin în deplina realitate care e viața în și cu Dumnezeu (…)

Înainte de conferința internațională despre media digitală şi pastoraţia ortodoxă, care a avut loc în Atena, în perioada 7-9 mai, Daniel, Patriarhul României, i-a îndemnat pe preoți să folosească rețelele de socializare „pentru întâlnirea cu omul de astăzi”. Cu toate acestea, în același mesaj, întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a îndemnat ca slujitorii Domnului să fie prudenți. „În acest sens, rețelele de socializare pot contribui la o mai bună cunoaștere reciprocă a diferitelor tradiţii şi la consolidarea comunităţilor de credinţă, dar multitudinea de idei şi opinii exprimate liber în spaţiul virtual trebuie supusă mereu unei analize critice şi selective, potrivit valorilor permanente ale credinţei şi moralei creştine.”

Părintele Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliel Moldovei și Bucovinei (MMB), este una dintre persoanele care, deși are aproximativ 5000 de persoane care îi urmăresc activitatea pe pagina de socializare Facebook, a decis, cel puțin pentru moment, să nu mai folosească acest mod de comunicare. Ultima postare a fost făcută în 6 aprilie: „Începând din acest moment nu voi mai fi prezent pe Facebook, cel puțin până pe 7 mai. Ca atare, vă rog să nu mă mai contactați pe această cale. După această dată, voi lua o decizie cu privire la menținerea sau închiderea acestui cont. Au fost multe lucruri foarte bune, dar și multă risipire, de când m-am deschis către acest tip de comunicare. Trăim prea mult în virtual și prea puțin în deplina realitate care e viața în și cu Dumnezeu (…)” Potrivit unui anunț al MMB, în 2011, Doxologia Media a demarat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, dezvoltarea „Reţelei de site-uri pentru parohiile şi mănăstirile” din Arhiepiscopia Iaşilor. Proiectul vizează dezvoltarea unei reţele de saituri dedicate parohiilor, urmând, apoi, şi dezvoltarea unei structuri similare pentru mănăstirile din Arhiepiscopia Iașilor. La final, cele două reţele vor fi interconectate. Aceste site-uri sunt administrate de parohii, iar actualizările de conținut sunt realizate de preoții parohi. (M. TEODOROF)

Articolul precedentSubiecte de „basm” la evaluarea națională
Articolul următorAverea lui Şoric, case reopened!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.