0:00

Premiați de Ponta, ignorați de Inspectoratul Școlar, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În tot județul Neamț, patru absolvenți au reușit să se situeze în „careul de 10” care face cinste învățământului. Un motiv de mândrie atât pentru concitadini, cât și pentru reprezentanții Inspectoratului Școlar. Statul s-a gândit să le mulțumească într-un mod concret.  Absolvenţii de liceu care au obţinut media 10 la Bacalaureat vor fi răsplătiți de Ministerul Educaţiei, pentru performanţa obținută, prin acordarea unui premiu de câte 3.000 lei. Premiile se vor acorda din bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale. Sunt mulți, sunt puțini, tinerii nemțeni de 10 văd acești bani ca un gest frumos care merită investit tot în educație. Daniel-Ionuț Șoldan a absolvit cursurile Colegiului Național „Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț. Cu gândul la Universitatea de Relații Internaționale și Științe Politice din Viena, unde a și fost acceptat, vede în cei 3.000 de lei o investiție în cărți. „N-aș numi-o răsplată, ci mai de grabă o motivație pentru cei care vin din urmă. E binevenită suma, îmi voi lua cărți și restul îi voi investi tot în educație. N-am mai primit până acum niciun premiu. Am fost felicitat de profesori și de directorul școlii. Când am fost să-mi iau diploma de Bacalaureat mi s-a spus că voi primi și o diplomă de excelență. De la Inspectoratul Școlar nu am fost chemați de nimeni”, a spus Daniel-Ionuț Soldan.

„Răsplata a venit odată cu bucuria”

Pentru Diana-Alexandra Dumitrescu, răsplata a venit odată cu bucuria. Banii îi vor ajuta la Universitatea de Film și Televiziune din Glasgow (Marea Britanie), loc unde își va începe studiile universitare. „E foarte bine venită această sumă mai ales că nu este una de neglijat. E nevoie de acești bani, cu atât mai mult în acestă perioadă în care ne pregătim pentru facultate. Cu siguranță voi folosi acești bani la studii. Răsplata a venit odată cu bucuria. Banii aceștia reprezintă un gest frumos. Am fost felicitată atât de profesori, cât și de conducerea școlii”, a spus Diana-Alexandra Dumitrescu, absolventă a Colegiului Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț. Elena Monica Popa a fost luată prin surprindere de această decizie de a fi „remunerați”. „Nu e o sumă mică deloc. Nu m-am așteptat că vor apărea acești bănuți. Este un gest frumos care e de apreciat. M-am gândit deja ce voi face cu acești bani. Jumătate îi voi investi în vacanța petrecută la mare și cealaltă jumătate o voi păstra pentru studii”, a spus Elena Monica Popa, absolventă a Colegiului Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

ISJ nu s-a interesat de soarta lor

Ce-a de a patra elevă este Ana Scurtu, absolventă a Colegiului Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț. Elevii care ne-au răspuns la întrebări au mărturisit că nimeni de la ISJ Neamț nu s-a interesat de „soarta” lor. Nici de ce au de gând să facă cu viața lor și nici măcar pentru a-i felicita. De la autoritățile locale, probabil doar mulțumirea că statul i-a scutit de a-i pune măcar pe gânduri să bage mâna în buget după „o mică atenție”. Vestea bună pentru cei 4 tineri de 10 este aceea că cei 3.000 de lei nu sunt impozabili. La nivelul ţării, aproximativ 130 de absolvenți au reușit să obțină media 10 la examenul de Bacalaureat.

Marian TEODOROF

Articolul precedentSavantul pietrean Daniel Tătaru – Cetățean de Onoare
Articolul următorSINAXAR

3 COMENTARII

  1. Ia să-și ceară ISJ scuze că nu cade pe spate in fața unor lucruri absolut normale! Cum ar fi faptul că elevii învață și iau note mari.

  2. ar face bine sa dea” sfoara’n investitorii ” locali si sa obtina sponsorizari pt.4 mini vacante / 7 zile la Mare sau la munte pt. pt.acesti ” decari” locali pt. ca merita ! sau sa umble putin la fondul de protocol al primariei locale ,ca sa vedem ca don’ primar apreciaza putin si educatia !

  3. Are alta treaba inspectorul Stan , sunt examene de definitivat, de titularizare , sunt treburi grele de rezolvat!

Comentariile sunt închise.