0:00

Prefectul s-a lăudat cu donaţia anunţată de preşedintele Tărâţă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Prefectul judeţului a apelat ieri la bunăvoinţa presei locale, pentru un subiect ce putea fi lesne prezentat într-un comunicat profesionist şi câteva comentarii care nu au adus nimic nou pe teme binecunoscte publicului. Cele din urmă înseamnă scandalurile de la Girov şi Spitalul Judeţean Neamţ. În aşteptarea altor şi altor „conferinţe de presă” este de salutat promptitudinea celor de la Carpatcement. Alături de Ion Mustăţea, directorul fabricii de ciment de la Taşca, George Lazăr a prezentat o donaţie constând în 28 de tone de ciment, oferită de Carpatcement şi destinată unui număr de trei comune – Războieni, Tupilaţi şi Ţibucani – afectate de fenomenele meteorologice extreme din această lună. Contribuţia cunoscutei companii se circumscrie efortului tradiţional pe care îl face nu numai în asemenea situaţii la nivel naţional. Valoarea ajutorului material anual, potrivit declaraţiei lui Mustăţea, se ridică la peste 250.000 euro, din care aproximativ 90% se îndreaptă spre comunităţile locale unde compania deţine fabrici. Ca specific local, înregistrăm sponsorizarea recentă cu 1.000 de copăcei în favoarea comunei Taşca, alături de cele 50 de tone piatră agabaritică (calcar derocat) oferite comunei Dămuc pentru executarea lucrărilor de consolidare a drumurilor De semnalat, însă, este că prefectul s-a lăudat cu o donaţie anunţată deja de preşedintele Culiţă Tărâţă. Pe 15 mai, odată cu descrierea unor contribuţii semnificative din partea câtorva firme implicate în sectorul agricol, presa locală consemna şi următoarele: „Datorită intervenţiei sefului CJ, Carpatcement va asigura materiale de constructii (…)”.

Donaţia de la Carpatcement ar urma să fie preluată de Prefectură, împreună cu cei de la ISU şi trimisă la comune. La faţa locului, conform afirmaţiilor prefectului, se va face împărţirea la fiecare gospodărie din cele total distruse. Una dintre problemele (re)semnalate de presă se referă la tradiţionala comercializare a ajutoarelor direct de către sinistraţi. „Ce fac oamenii e treaba lor”, a afirmat Lazăr la un momen dat. Doar că, în cazul unei donaţii, de respectarea destinaţiei răspunde cel care o primeşte. Contractul este încheiat cu Prefectura, iar directorul Mustăţea a spus explicit că prefectul răspunde şi dacă sinistratul vinde donaţia. În dreptul său, prefectul consideră că „îşi face treaba de-a ajuta oamenii” şi „nu răspunde dacă o persoană face sau nu face treaba cu materialele pe care noi i le dăm. Când vrei să ajuţi pe cineva, pleci de la un act de bunăcredinţă, un act de omenie, pe care-l faci cu respect, cu demnitate şi din inimă. Ce face omul cu ajutorul pe care i-l dai?… Sigur trebuie să-l dirijeze în sensul în care i-l dai, dar nu e vorba că răspunde”. Orice neînţelegere şi neclaritate nu poate fi reţinută în sarcina înregistrării audio.

Viorel COSMA

Articolul precedentCeahlăul caută antrenor
Articolul următorEconomii bugetare pe seama şcolilor

1 COMENTARIU

  1. intr-o tara de prosti asa cum este rromanica, toti politicienii sunt niste sfinti..rromani, va meritati tara si viitorul…

Comentariile sunt închise.