Scene din Primul Război Mondial, expoziție de arme din perioada 1916-1918 și un spectacol de cântece patriotice sunt doar câteva dintre evenimentele la care pietrenii sunt chemați să participe, pe 9 septembrie, în cadrul unei manifestări ample, dedicată Centenarului Marii Uniri, intitulată Povestea României Mari. Totul se va întâmpla pe platoul Curții Domnești, cu concursul Primăriei Piatra Neamț.

“Este un proiect în valoare de 81.000 de lei, pe care Primăria l-a depus pentru finanțare la Ministerul Culturii. Duminică, 9 septembrie ne propunem să aducem în fața pietrenilor și nu numai, Povestea României Mari, cu momente care vor reproduce Primul Război Mondial, cu echipamente și dotări militare din acele vremuri. De asemenea vor fi puse în scenă momente ale zilei de 1 Decembrie 1918, când a avut loc marea Unire.

În același context se vor organiza o expoziție cu arme și obiecte tot din timpul primei conflagrații mondiale, o piesă de teatru și un concert de muzică patriotică. Suma alocată proiectului este integral asigurată de Ministerul Culturii în contextul evenimentelor organizate cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri”, a declarat Dragoș Chitic, în cadrul unei conferințe de presă organizată joi, 30 august. (E.C.)