izotec

De marți, 22 august 2017, începe, la Iași, etapa națională a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, anunță ISUJ Iași. La această etapă vor participa 12 echipaje, reprezentante ale inspectoratelor județene pentru situații de urgență din județele Iași, Alba, Bacău, Bihor, Botoșani, București-Ilfov, Călărași, Ialomița, Neamț, Sibiu, Suceava și Tulcea.

Concursul se va desfăşura pe Stadionul ”Emil Alexandrescu” din Iaşi. Potrivit programului oficial, marți, pe 22 august, se vor prezenta loturile participante (ședință tehnică și omologarea materialelor și accesoriilor pentru concurs), iar miercuri, 23 august, începând cu ora 9, începe festivitatea de deschidere, care include ”prezentarea raportului prim-adjunctului inspectorului general, ridicarea Drapelului de Stat în acordurile Imnului României, defilarea corpului de arbitri și a loturilor participante”, urmată proba de ”Scara de fereastră” (între orele 11 și 14). Joi, 24 august, sunt programate proba cu obstacole pe 100 m și ștafeta 4×100 m. În ultima zi de concurs, vineri, 25 august, va avea loc ultima probă – ”Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă” -, după care se vor centraliza rezultatele, se vor întocmi clasamentele și va avea loc premierea câștigătorilor.

Reprezentanţii ISU Iaşi invită cetăţenii să asiste la această competiţie, ”unde vor putea vedea echipajele de pompieri întrecându-se în a-și demonstra îndemânarea și viteza de reacție, calități esențiale în intervențiile la situații de urgență”.

La ediția de anul trecut, locul I a fost ocupat de lotul sportiv al ISU Iași. (ZCH News)
ub
pietricica turism