0:00

Poliţiştii au împărţit veste căruţaşilor şi bicicliştilor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUltima zi din Săptămâna prevenirii criminalității (30 septembrie) a fost dedicată siguranței participanților la trafic, și în special pietonilor, bicicliștilor și căruțaşilor. Polițiştii rutieri au acţionat, în colaborare cu colegii lor de la prevenire, pe traseul Piatra Neamț – Roznov, pe  DN 15 și DJ 156 A. Căruţaşii şi bicicliştii au primit 50 de veste reflectorizante, astfel încât să fie mai vizibili în trafic după lăsarea întunericului, dar şi pliante cu recomandări preventive. Pietonilor li s-a explica ca una dintre principalele cauze de accident în judeţul Neamţ este traversarea neregulamentară şi au primit şi ei broşuri cu recomandări pentru o conduită corect pe timpul deplasărilor.

Ieri, 29 septembrie, s-a desfăşurat o amplă acţiune pe linia prevenirii violenţei în rândul tinerilor. Grupul ţintă au fost elevi de clasele IX-XII de la Liceul “Carol I” din Bicaz care au fost prezenţi la biblioteca orășenească, unde au avut ocazia de a viziona un film preventiv intitulat ”Cheia e la tine!”, realizat de Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii . „Filmul a avut un impact major în rândul celor prezenți declanșând o ploaie de întrebări din partea elevilor, activitatea finalizându-se cu un dialog constructiv cu privire la situaţiile riscante la care sunt expuși tinerii din cauza lipsei de experiență, a vârstei fragede, a anturajului de care poate fi ales greșit de cele mai multe ori sau sau chiar a problemelor cu care se pot confrunta în familie”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Şi dacă ziua de ieri a fost dedicată tinerilor, cea de 28 septembrie a fost dedicată bunicilor care au fost sărbătoriţi în avans la ”Centrul de zi pentru vârstnici Christiana” din satul Corni, comuna Bodești.

La activitate au participat în jur de 50 persoane vârstnice, dar și alți locuitori din comună. Polițiștii de prevenire în colaborare cu cei din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.5 Gârcina au prezentat cazuri concrete de victime ale înșelăciunilor prin cele mai des întâlnite metode în mediul rural, respectiv ”Accidentul” , ”Împrietenire cu victima prin distragerea atenției”,”Atribuirea de calități oficiale” , însoțite de sfaturi preventive pentru a evita această capcană.

Au mai  participat taraful ”Ștefan Voievod” al Liceului de Artă Victor Brauner și soliștii Ana Maria Lupu și Cătălin Stănică, carea le-au cântat bunicilor în ideea de a marca Ziua Internațională a Vârstnicilor – sărbătorită pe 1 octombrie.

C.M.

Articolul precedentPoliţia Neamţ angajează 59 de agenţi din sursă externă
Articolul următorComunicat de presă Apa Serv SA
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.