Astăzi, 27 decembrie, la sediul IPJ Neamț, s-au prezentat cei 16 absolvenți ai școlilor de agenți de poliție: 5 din judeţul Neamţ şi 11 din judeţul Suceava.

“Noii colegi au pornit la drum în carieră, fiind repartizați la nivelul județului Neamț la posturile de poliție Icușești, Oniceni, Răucești, Vânători Neamț, Gârcina, Hangu, Podoleni, Mărgineni, Grințieș, Boghicea, Sagna, Pângărați, Girov, Ceahlău și Secția de Poliție Rurală Ștefan cel Mare”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ. “Cea mai mare medie de absolvire, respectiv 9,56, a fost obținută de un tânăr și o tânără din Neamț, repartizați la Secția de Poliție Ștefan cel Mare și Postul de Poliție Pângărați”.

Cele 5 fete și cei 11 băieţi, care au devenit poliţişti, au absolvit cursurile Școlii de Agenți de Poliție Vasile Lascăr Câmpina (13) și ale Școlii de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca (3). Ei au fost repartizaţi la Neamţ în ordinea mediilor şi vor fi sub tutelă vreme de 6 luni. După aceea este foarte posibil ca agenţii care provin din judeţul Suceava să facă raport şi să solicite transferul mai aproape de casă. (C.M.)

***********************

Şi la Poliţia Iaşi au ajuns 28 de absolvenți ai școlilor de agenți de poliție de la Câmpina și Cluj-Napoca.

“Noii polițiști au fost repartizați la structurile de ordine publică și investigații criminale, atât în mediul rural, cât și în mediul urban. Precizăm că noii polițiști fac parte din seria polițiștilor care au urmat, timp de un an și 3 luni, cursurile celor două școli de poliție, și nu doi ani așa cum era în trecut.

Printre ei se numără și un frumos cuplu, de 20 și 21 de ani, care s-a format în școală iar tânăra a ales să vină alături de prietenul său la Iași, deși este din județul Dâmbovița. Le urăm succes polițiștilor nou veniți la Inspectoratul de Poliție al Județului Iași!”, se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei Iaşi. (ZCH NEWS; FOTO: IPJ Iaşi)

pietricica turism