0:00

Jaf de pe şantier la Timişeşti

Trei indivizi, cu vârste între 18 şi 24 de ani, din Timişeşti, n-au avut altă idee de „afacere” decât să fure cablul din cupru de la o instalaţie de pompare a apei. Fără să le pese de paguba pe care o produc, hoţii au tăiat 400 m din cablul prin care urma să se facă racordarea unor pompe la instalaţia electrică, au ars învelişul de protecţie şi apoi au dus cuprul la un centru de colectare a fierului vechi din Cristeşti, judeţul Iaşi. În ziua de 23 octombrie, poliţiştii din Timişeşti i-au identificat şi depistat pe cei trei indivizi, cărora le-au întocmit dosar penal pentru furt calificat.

Prins la volanul unei maşini radiate de 2 ani

Poliţiştii din Stăniţa au tras pe dreapta un autoturism care circula pe DC 63 din satul Poienile Oancei, în ziua de 23 octombrie, şi au avut surpriza să constate că maşina era radiată din circulaţie din luna mai 2012. Şoferul – un bărbat de 39 de ani din Roman, a rămas fără permis şi s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Incendiu la centrala termică de pe Burebista

Nişte oameni fără adăpost, care s-au refugiat în clădirea dărăpănată a fostei centrale termice de pe strada Burebista din Piatra-Neamţ, au vrut să se încălzească, în seara de 23 octombrie, şi au dat foc unor haine vechi. Fumul gros i-a alertat, însă, pe locatarii din zonă, care au chemat pompierii. Militarii au stins repede focul, care a mistuit 200 kg de deşeuri textile.

S-a schimbat vremea, încep tamponările

Prima lapoviţă din acest sezon le-a dat deja bătăi de cap şoferilor, iar condiţiile nefavorabile au contribuit la producerea unei tamponări, ieri, pe drumul dintre Borşeni şi Tupilaţi, unde o autoutilitară a intrat într-un stâlp E.ON. Pentru a evita astfel de incidente în trafic, poliţiştii rutieri le recomandă şoferilor să adopte o conduită preventivă la volan şi le adresează câteva sfaturi: Asiguraţi-vă că instalaţiile de climatizare şi de dezaburire sunt în stare de funcţionare!; Dotaţi-vă autovehiculul cu anvelope specifice sezonului rece!; Reduceţi viteza și nu subestimaţi dificultăţile impuse de condiţiile meteo!; Distanţa faţă de autovehiculele care circulă în faţă trebuie să fie mai mare în condițiile unui carosabil umed sau alunecos, care să permită oprirea în timp util în cazul sesizării unui pericol, atât pentru a se evita coliziunea cu cei din faţă, cât şi pentru a nu fi obligaţi să frânaţi brusc, manevră ce poate duce la derapare și pierderea controlului asupra vehiculului!; Acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz când observaţi că din sens invers vin alte autovehicule, câteva momente de circulaţie fără vizibilitate pot fi fatale!; În zilele cu ploi, lapoviță, temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni. Aceştia sunt mai puţin prudenţi şi nu prea se asigură la traversare!; Nu acţionaţi brusc mecanismele de direcţie şi de frânare ale autovehiculului; În condiţii de zăpadă şi polei, renunţaţi să acţionaţi pedala de frână!; Folosiţi cu precădere frâna de motor!

Grupaj de C. MIRCEA

Articolul precedentDe alegeri Cupa Moldovei la dans sportiv
Articolul următorDoctorul Koszeghi – cetățean de onoare al Pietrei