A căzut din căruţă şi a ajuns, cu elicopterul, la Iaşi

O femeie de 48 de ani din comuna Vânători a fost dusă cu elicopterul la Iaşi, în după amiaza de 16 iulie, după ce s-a rănit foarte grav. Ea era în căruţa condusă de soţul ei, care se afla sub influenţa alcoolului, şi – la un moment dat – între satele Lunca şi Nemţişor, calul s-a speriat şi a luat-o nălucă. Bărbatul nu a reuşit să-l potolească, iar femeia s-a speriat şi ea şi a încercat să sară din atelaj. A fost o decizie neinspirată, pentru că a căzut foarte rău şi s-a lovit puternic la cap. Medicul de pe ambulanţa chemată la faţa locului a stabilit că a suferit un traumatism cranio-cerebral acut, cu fractură de bază de craniu, diagnostic confirmat la Spitalul Târgu Neamţ. În încercarea de a o salva, doctorii au decis s-o transfere la Spitalul de neurochirurgie din Iaşi şi au chemat elicopterul SMURD, pentru ca transportul să dureze cât mai puţin. Între timp, poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele căruţaşului, pe care-l cercetează pentru vătămare corporală din culpă.

Un şofer treaz a accidentat un pieton beat

Un bărbat de 42 de ani din Barticeşti s-a ales cu capul spart şi cu vânătăi pe tot corpul, în ziua de 16 iulie, după ce s-a îmbătat şi a vrut să traverseze şoseaua E 85, prin loc nepermis şi fără să se asigure. Pietonul turmentat n-a văzut că se apropie o autoutilitară, iar şoferul (care era treaz după cum avea să dovedească etilotestul) nu a apucat să frâneze într-atât încât să evite impactul. Victima a fost dusă la spitalul din Roman, unde i s-a stabilit diagnosticul “traumatism cranio-cerebral acut deschis, fractură de os parietal şi excoriaţii multiple”.

Incendiu la un lift de pe Aleea Ulmilor

Locatarii dintr-un bloc de pe Aleea Ulmilor din Piatra Neamţ s-au speriat, miercuri seara, când au văzut că a luat foc liftul şi casa scării se umple de fum. Au fost anunţaţi pompierii, care au stins incendiul de la cabina oprită la etajul VII într-o oră, şi au luat măsuri de aerisire a spaţiului. Militarii au stabilit că liftul a luat foc din cauza unui cablu electric defect. Au ars 50 de metri de cablu şi trei amortizoare.

Scandalagiu încătuşat la Podoleni

Un individ de 24 de ani din Podoleni a fost încătuşat, în ziua de 16 iulie, pentru un scandal pe care l-a făcut acum o lună într-un bar din comună. Pe numele lui poliţiştii au întocmit un dosar penal sub acuzaţiile de tulburarea ordinii şi liniştii publice, lipsire de libertate în mod ilegal, ameninţare, lovire şi alte violenţe. În seara de 20 iunie, individul a lovit un consătean, în vârstă de 47 de ani, care se afla în bar, i-a ameninţat pe ceilalţi clienţi să nu intervină, dar i-a şi forţat să asiste la “spectacol”, pentru că a blocat uşa şi nu a lăsat pe nimeni să plece. După ce i-au probat toate faptele de “glorie”, poliţiştii l-au reţinut pe scandalagiu pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, iar ieri l-au dus în faţa instanţei, cu propunerea de arestare preventivă.

Grupaj de C. MIRCEA

pietricica turism